Ege Esnaf artık vergi levhası asmayacak

Esnaf artık vergi levhası asmayacak

02.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda Torba Yasa olarak anılan 6111 sayılı kanunla yapılan düzenlemeyle vergi levhalarının asılma zorunluluğunun kaldırıldığını kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Yeni düzenlemeyle asma zorunluluğu kaldırılmıştır.

Esnaf artık vergi levhası asmayacak

Ancak vergi levhası tasdik ettirme ve bulundurma zorunluluğu devam ediyor. Esnafımız levhalarını işyeri merkezinde, şubesinde, yük veya yolcu taşıyanlar ise taşıtlarında istenildiğinde ibraz etmek üzere hazır bulunduracaklar.’ diye konuştu.

Onay kodu almak yeterli
Maliye Bakanlığı’nın gelir vergisi mükelleflerinin vergi levhası almasını kolaylaştırdığını da sözlerine ekleyen Mutlu, ‘Yeni sistemde, vergi levhası almak için vergi dairelerine gidilmesine gerek kalmayacak.
Elektronik ortamda hazırlanan levhalar yazıcıdan çıktı şeklinde alınabilecek, sistem tarafından verilmiş olan onay kodu, vergi dairesi tasdiki hükmünde olacak, ayrıca serbest muhasebeci veya mali müşavirlere tasdik ettirilmeyecek.’dedi.

Eski başvurular geçerli değil
Tebliğin yayınından önce tasdik ettirilen levhaların da değiştirilmesi gerekiyor. Tebliğin yayın tarihinden önce 2010 yılına mahsus vergi levhalarını tasdik ettirmiş olanların da haziran sonuna kadar internet vergi dairesinden yeni çıktı almaları yasada şart koşuluyor.