Ege Esnaf devrimi

Esnaf devrimi

18.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir esnafı, hipermarketlere ve e- ticarete karşı gücünü birleştiriyor. ‘Alo Esnaf İzmir’ hem bir telefon kadar yakın olacak, hem de elektronik ortamda esnafla ilgili tüm bilgilere ulaşılmasını sağlayacak

Esnaf devrimi

Bilgi teknolojilerinin nimetlerini kullanarak rekabet avantajı sağlamak için hayata geçirilen ‘Alo Esnaf İzmir’ projesi ile hem vatandaşa, hem esnafa hizmet edilecek. Projenin tanıtımı için Mövenpick Otel’de düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, oluşturulan web sitesi ve çağrı merkezi ile esnafın gücünü harekete geçireceklerini söyledi. Mutlu üzerinde titizlikle çalıştıkları projeyi anlattı.

Haberin Devamı

Arama Servisi

‘Alo Esnaf İzmir’ adlı projesi hakkında bilgi veren Mutlu, “Esnaf arama servisi, ilçe, mahalle ve sokak bazında esnaf ve sanatkarları mesleğine, sicil numarasına, unvanına, adına ve soyadına göre arama yapılmasını sağlayan bir modüldür. Belirlenen bölgedeki işyerleri isteğe bağlı olarak harita üzerinde ya da liste şeklinde alınabilmektedir. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan ilçe ya da mahallede yaşayan kadın erkek ve toplam kişi sayısı da kullanıcılara sunulmaktadır” dedi.

İstihdam fırsatı

Sistemde İESOB’a bağlı 131 meslek odasının adreslerinin de harita üzerinde bulunduğunu, meslek gruplarına göre esnaf aranabildiğini kaydeden Mutlu proenin ana hatlarını şöyle anlattı: “İstihdam modülü ile de iş arayanla eleman arayanı buluşturmak istiyoruz. Buradan esnaf ve sanatkarlar istediği vasıflardaki elemanı bulabilmektedir”

Haberin Devamı

Sisteme kayıt olmak isteyen İzmir sınırları içindeki esnafların ise www.aloesnafizmir.com ana sayfasındaki “Alo Esnaf Kayıt” butonunu tıklayarak ya da çağrı merkezini arayarak kayıt veya bilgi güncelmemesi yapabileceği ifade edildi.