Ege Esnafın AVM’sinde ne alırsan 1 lira

Esnafın AVM’sinde ne alırsan 1 lira

08.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de büyük alışveriş merkezlerine (AVM) karşı ayakta kalma mücadelesi veren esnaf, kendi gücüyle bu devlere rakip olmaya çalışıyor.

Esnafın AVM’sinde ne alırsan 1 lira

Bu mücadelenin en güzel örneklerinden birini de İzmir’in en hareketli merkezlerinden Çankaya’daki Paşam AVM Ucuzluk Merkezi’nin üçüncü şubesini açan Mahmut Kahraman veriyor. Mağazasında iğneden ipliğe çoğunluğu yerli ürünleri 1 liradan müsterilere sunuyor.
Esnafın AVM’sine dargelirliler büyük ilgi gösteriyor. Artık AVM’lerin alışverişlerde ucuz ürün sattığı için vatandaşların ilgi odağı olduğunu belirten Karaman, “AVM denince ucuzluk akla geliyor. Büyük AVM’ler gibi biz de 1 lira kampanyaları düzenliyoruz. Hatta hem kalite hem de ucuzluk olarak onlarla yarışıyoruz. Bu rekabette artık esnafın da ayakta kalabilmesi için kendi yapılarını kurması lazım. Halkımızdan büyük destek görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

BTM’den yalıtım ustalığı kursu
İzmirli yalıtım devi BTM, deneyimli uygulamacıların gelişimini desteklemek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle sertifikalı iki kurs düzenledi. BTM’nin Kemalpaşa’daki tesislerinde üçer günlük programlar halinde düzenlenen etkinliğe toplam 100 usta katıldı. Ürün Müdürü Kemal Gel, “Sektörün gelişimi için bu tür eğitimlerimiz sürecek” dedi.