Ege Evdeki suya da indirim yapılsın

Evdeki suya da indirim yapılsın

16.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ak Parti, Büyükşehir Meclisi’nde cüruf depolama ve kazanım alanının orman yerine fundalık olmasını, turizm tesisleri için kabul edilen su indiriminin konutlara da uygulanmasını önerdi

Evdeki suya da indirim yapılsın

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı son toplantısında Ak Parti Grubu pozitif önerilerle dikkat çekti. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın “Cüruf depolama ve cüruf kazanım alanı” olarak işaretlediği Foça Kozbeyli Köyü ve Aliağa Şehitkemal Köyü’nün 1/25 bin ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı’na işlenmesiyle ilgili önergeyle ilgili görüşmede Ak Parti üyesi Sıddık Soysal ilk pozitif öneriyi getirdi. Soysal, sözkonusu yerleri yerinde incelediklerini, ormanlık ve tarım alanları bulunduğunu söyledi. Soysal, cüruf alanı olarak belirlenen Kozbeyli ve çevresindeki ormanlık alanın bulunduğu yerin daha sonra kullanılmak üzere rezerv alan kararı alınan Aliağa’daki bölgeyle değiştirilmesini önerdi.

“Yerleri değiştirilsin”
Ak Parti Grup Başkanı Yusuf Kenan Çakar da termik santral kadar olmasa bile cürufların çevreye zararları olduğuna dikkat çekti. Çakar, döküm alanlarıyla rezervlerin yer değiştirilmesini talep etti. CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise yaptıkları işlemin Bakanlığın planına uygun karar almak olduğunu söyledi. Önerge Ak Parti’nin red oyuna karşın oyçokluğuyla kabul edildi.

Turizmcilerin suyu ucuzladı
Ak Parti Grubu, Büyükşehir Belediyesi’nin turistik işletmeler ve konut dışı su tarifesindeki indirimle ilgili kararına olumlu oy verdi. Meclis, turistik tesislerde 14 ve üzeri tarifeyi kaldırdı. Kademesiz olarak suyun metreküpü 5.78 TL oldu. Ticarethanelerin kullandığı konut dışı abone tipinde ise üçüncü kademe olan 21 metreküp ve üzeri kalktı. Bugüne kadar 0-10 metreküp 7.71 TL, 11-20 metreküp 8.88 TL ve 21 ve üzerine 12.19 TL ödeyen konut dışı abone tipinde artık 11 ve üzeri 8.88 ödeyecek. Ak Parti Grubu, Meclis’e konut abonelerinin su tarifesinde de indirim yapılması yönünde önerge verdi.

Sermaye artışı kabul edildi
Meclis’te Büyükşehir Belediyesi’nin sermaye artışları da Ak Parti’nin red oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Ak Parti Grubu’ndan Yusuf Kenan Çakar , önergelerin Plan Bütçe ve Şirketler Komisyonu’na sevkedilmesini isteyince tartışma yaşandı.