Ege Evka sakinlerinin otobüs çığlığı

Evka sakinlerinin otobüs çığlığı

05.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son aylarda ulaşımda ciddi anlamda sorun yaşadıklarını belirten Evka-2 semti sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çaldı.

Evka sakinlerinin otobüs çığlığı

Semt sakinleri verdikleri dilekçeyle, Evka-2- Karşıyaka otobüs seferlerinin tekrar konulması, Dokuz Eylül ile Ege Üniversitesi’ne olan ve iptal edilen otobüs seferlerinin tekrar konulmasını, Bostanlı’ya giden otobüslerin 75. Yıl Endüstri Meslek Lisesi güzergahından geçmesini, sabah ve akşam iş saatlerinde yoğunluk dikkate alınıp, sefer sayıların arttırılmasını talep etti. Bu taleplerinin henüz karşılık bulmadığını belirten yaklaşık 30 kişi tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Topluluk adına açıklama yapan İzmir Çevre Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İZÇEV) Evka-2 temsilcisi Esma Bozkurt, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bizim başvurumuzun değerlendireceğini belirtti. Ama geçen sürede hiçbir adım atılmadı ve görmemezlikten gelindik. Şimdi de semt sakinlerimiz ile 4 bin imza topladık ve tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalıyoruz. Çünkü bizler birer İzmirli olarak, sosyal belediyecilikte kar amacının güdülmediğini, halkın sağlığı ve huzuru için çalışıldığını biliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çiğli’de 28 saat su kesintisi var

İZSU Genel Müdürlüğü Çuiğli’nin bazı bölgelerinde su kesintisi yapılacağını açıkladı. İZSU’dan yapılan açıklamada; “İzmir Menemen Acil İletim Hattı 1. Etap (Çiğli Bölgesi) İçme Suyu İnşaatı kapsamında döşenen 1000’lik içme suyu boru hattının Harmandalı mevkiinde eski hatta bağlantısı yapılacağından Çiğli’nin Atatürk, İnönü, Cumhuriyet ve Uğur Mumcu mahallelerinde 6 Şubat Pazartesi saat 09.00 ile 07 Şubat saat 13.00 saatleri arasında (28 saat) su kesintisi yapılacaktır” denildi.