Ege Evlilik yıldönümü armağanı, böbrek

Evlilik yıldönümü armağanı, böbrek

10.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Tülay Morova’nın böbrekleri iflas etmişti. Eşi Nazmi Bey gönüllü oldu ve 23. evlilik yıldönümlerinde böbreklerinden birini hayat arkadaşına verdi

Evlilik yıldönümü armağanı, böbrek

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde her hafta pek çok hasta ikinci hayata gözlerini açıyor. Her zorlu operasyonun ardından da birbirinden ilginç yaşam öyküleri çıkıyor. Morova Çifti’ninki de öyleydi. Tülay Morova 45, eşi Nazmi Somer Morova da 51 yaşında. Tülay Hanım, altı ay öncesine kadar sağlıklıydı.
Sağlık kontrolünde böbrek yetmezliği başladığı ortaya çıktı. Hemen tedaviye alındı. Ancak tüm müdahalelere rağmen iyileşemedi, durumu giderek kötüleşti. Tek çare olarak organ nakli gösterildi. Hayat arkadaşıyla birlikte iki yakını böbreklerinden birini vermek istedi. Nazmi Samer Morova, bu görevin kendisine düştüğünü söyleyip gönüllü oldu.

Ölümün eşiğinden döndü
Testler de olumlu çıkınca çift operasyona alındı. Zorlu ameliyatın yapıldığı gün, onların 23’üncü evlilik yıldönümüydü. Nazmi Bey’in bir böbreği, eşine takıldı. Her ikisi de sağlıklı ve mutlu olarak gözlerini açtı. Ölümün eşiğinden dönen Tülay Morova, “Benim için hayatını tehlikeye attı. En güzel hediyeyi verdi, yeniden doğdum” dedi.
Fedakar koca Morova da üzerine düşeni yaptığını söyledi. “Tek isteğim iyileşmesiydi” diye konuştu, şöyle devam etti: “22 yıldır aynı yastığa baş koyan, en zor günlerimde destekçim olan eşime can katacak böbreği bağışlamak bana yakışırdı. Evlilik yıldönümlerimizde çiçekler, öpücükler verirdim, bu kez çok özel bir hediye oldu.”