Ege Festival coşkusu

Festival coşkusu

03.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediyesi’nin ‘9 Durak 9 Deneyim’ projesinin dokuzuncusu olan Çiftlik Festivali’nin birinci günü renkli etkinliklere sahne oldu.

Festival coşkusu

Çiftlik Mahallesi sakinleri, evlerinde ürettikleri lezzetleri, tarlalarında ürettikleri ürünleri, kendi yaptıkları el işleri ve takıları açılan stantlarda satışa sundu. Festivale eşi Semra Dalgıç ile birlikte katılan Başkan Muhittin Dalgıç, stantları gezdi, mahalle sakinleriyle sohbet etti, alışveriş yaptı.

Haberin Devamı

Başkandan etkinlik müjdeleri

Festivalle projenin hedefine ulaştığını kaydeden Başkan Dalgıç, “Çiftlik Mahallemiz, Türkiye’de en fazla sakız ağacının olduğu bir bölge. Farkındalık yaratıp, sakızı da endüstriyel olarak gelir kapısı yapabilmek için sakız ağacını da festival kapsamı içine aldık. 9 bölgemizde gerçekleştirilen her etkinlikle Çeşme’de sezonu uzatmış oluyoruz. Tarihi kilisede, 9 gün sürecek klasik müzik etkinliğimiz var. Kasım ayında da Türkiye’nin her yerinden gelecek, 2 binin üzerinde katılımcı beklediğimiz bisiklet yarışını gerçekleştirilecek. Bu etkinliklerle hem sezonu uzatmış hem de ara dönemler içerisinde bölgemiz insanına ekonomik katkı sağlamış oluyoruz” dedi. l DHA

Yazarlar