Ege Filler tepişirken çimenler eziliyor!

Filler tepişirken çimenler eziliyor!

21.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İller Bankası’nın, Manisa belediyelerinin evsel atık su tesislerinin yapımına, projeler kendisine değil de Çevre Bakanlığı’na yaptırıldığı için kredi vermediği ortaya çıktı

Filler tepişirken çimenler eziliyor

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş ve Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, evsel atık su tesisi projeleri için İller Bankası’ndan kredi alamadıklarını belirterek, sıkıntının aşılmasını istedi. Daş, “Çevre ve Orman Bakanlığı desteğiyle 11 milyon liralık proje hazırladık. Bakanlık onayladı. Bir yıl önce kredi için İller Bankası’na başvurduk. Ama hala sonuç gelmedi” dedi. Okay da, keşif bedeli 20 milyon lira olan Evsel Atık Su Arıtma Tesisi projesi için aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirtti, şöyle devam etti:

Krizin faturası onlara kesildi
“Projeyi Çevre ve Orman Bakanlığı’na yaptırdığımız için onaylamayacaklarını açıkladılar. İller Bankası ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında yaşanan krizin faturasını belediyeler çekiyor.” Toplantıda; Kula, Akhisar ve Gördes belediyelerinin evsel atık su arıtma tesisi projeleri için de İller Bankası’ndan kredi onayı gelmediği kaydedildi.
İller Bankası 3. Bölge Müdür Yardımcısı Nail Duran, sıkıntıyı bildiklerini ifade etti. Duran, “Çevre ve Orman Bakanlığı onaylı projelerde eksiklikler olduğunu gördük. Bu eksikliklerin giderilmesi hususunda kendilerine yazılar yazdık ya da projeleri bize yaptırmalarını istedik. Bizim yapmadığımız projelerde sıkıntılar çıkıyor. Genel müdürlüğümüz kendisinin onay vermediği projelere kredi vermeye sıcak bakmıyor” diye konuştu. Kurul Başkanı, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, kurumlar arasındaki sıkıntının giderilmesi amacıyla girişimde bulunacaklarını söyledi.

İki ünlü siyasetçi özlemle anılacak
Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden olan, birer yıl arayla yaşamlarını yitiren Aydın Güven Gürkan’la İsmail Cem İzmir’de de anılacak. Konak Belediyesi tarafından yarın Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde saygı buluşması düzenlenecek. Saat 18.00’de başlayacak, CHP’nin eski liderlerinden Hikmet Çetin, eski Kültür Bakanı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, sanatçı Halil Ergün’le, İsmail Cem’in oğlu Kerim Cem de katılacak.

“CHP zihniyeti mağdur ediyor”
Ak Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, Kemeraltı Balık Hali esnafına sahip çıktı. Hasgür, Büyükşehir Belediyesi’nin, yıkmaya hazırlandığı haldeki işyeri sahiplerini mağdur eden zihniyetini üzüntüyle karşıladığını açıkladı. Hasgür, “Kısa süre önce Selçuklu taksicilerin protestoları vardı. O protestolar bitmeden Kordon esnafının tepkisi gündeme oturdu. Ayakkabıcılar sitesinin bitmeyen yol çilesi de gündemde. Şimdi de balıkçı esnafın protestoları var. CHP zihniyetinin, halka ve esnafa bakış açısının sonucu bunlar” dedi.