Ege Firar planına polis engeli

Firar planına polis engeli

06.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de, tehditle eğlence mekanlarının güvenlik ve otopark işletmelerini ele geçirdiği, kurşunlama, yaralama olaylarına karıştıkları iddiasıyla Ülkü Ocakları Ege Bölgesi eski Başkanı Abidin Bilgin ve 5 adamı, gözaltına alındı.

Firar planına polis engeli

Bilgin geçen hafta, 2004’de Levent Ata’nın öldürülmesi olayında 26 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklama kararı çıkartılmıştı.

Tehdit ve yaralama
Tehdit ve yaralama olaylarına da karıştıkları ileri sürülen çeteye yönelik dün sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda Abidin Bilgin ile B.U., K.F. , S.D., U.B. ile K.S. gözaltına alındı. Zanlıların sorgularının devam ettiği operasyonda yeni gözaltılarında yaşanabileceği bildirildi.

Sanayi Sitesi’nde
Abidin Bilgin ve 5 adamının yakalandığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Bilgin’in Didim’deki bazı eğlence mekanlarının da baskı ve tehditle otopark işletmeleri ile güvenliğini aldığı iddia edildi. Bilgin’in, hapis kararının açıklanmasının ardından 5’inci Sanayi Sitesi’ndeki bir işyerinde saklanmaya başladığı tespit edildi. Takibe alınan Bilgin’in mahkeme kararının ardından Suriye’ye kaçmak için plan yaptığı, operasyonun da bu nedenle erkene alındığı öğrenildi.

Yazarlar