Ege Fırsatlar adasına yatırım çağrısı

Fırsatlar adasına yatırım çağrısı

21.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin AB üyeliğini her daim destekleyen Malta ile iş yapmanın koşulları ve ortaklıklar, ‘Malta ile İş Yapmak’ toplantısında masaya yatırıldı.

Fırsatlar adasına yatırım çağrısı

Türkiye’nin AB üyeliğini her daim destekleyen Malta ile iş yapmanın koşulları ve ortaklıklar, ‘Malta ile İş Yapmak’ toplantısında masaya yatırıldı. 2018’in ilk yurtdışı gezisini Malta’ya düzenleyen Ege Genç İş Adamları Derneği’nin (EGİAD) organizasyonuna, Malta Başkonsolosu Franklin Aquilina, İzmir Malta Fahri Konsolosu Ahmet Çalık ve Malta’da faaliyet gösteren Harmancı & Partners Danışmanlık firmasının sahibi Ezgi Harmancı konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

Gümrük Birliği

Açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, iki ülke arasındaki ekonomi ve dostluk ilişkilerinin gün geçtikçe geliştiğini belirtti, “Merkez Bankası verilerine göre Malta’dan Türkiye’ye gelen doğrudan yatırım miktarı 2002-2017 yıllarında 1 milyar 266 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin Malta’ya olan ihracatı da yüzde 127 oranında artış gösterdi. Malta tarafından Gümrük Birliği’nin güncellenmesi de talep ediliyor. Tüm bunlar gerçekleştiğinde işbirliğimiz katlanarak artacak” dedi.

Avrupa’nın kapısı

Malta’nın halihazırda dünyadaki altıncı en büyük gemi filosuna ve Avrupa’daki en büyük gemi siciline sahip olduğunu hatırlatan İlter, Türk üreticiler ve ihracatçılar açısından Afrika ve AB’ye giriş için bir çok fırsat olduğunu dile getirdi, yatırım çağrısında bulundu.

Yazarlar