Ege Foça’da muhtarlarla hizmet zirvesi

Foça’da muhtarlarla hizmet zirvesi

29.12.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça’da devam eden yatırımları inceledi ve muhtarlarla buluştu.

Foça’da muhtarlarla hizmet zirvesi

Başkan Soyer ilk olarak, maliyeti yaklaşık 60 milyon lirayı bulan Musabey İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaat alanında inceleme yaptı. Ardından yeni bir çehreye kavuşturulan Gerenköy Meydanı’na giden Soyer, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı, esnafı selamladı. Değirmenlik Caddesi’ndeki sosyal tesisleri de gezen Soyer, sanat eğitimi alan miniklerle sohbet etti.

Haberin Devamı

İki saatlik toplantı

Başkan Soyer, Foça programı kapsamında yaklaşık iki saatlik süreyi ise muhtarlara ayırdı. Talep ve sorunları dinleyip yürütülen çalışmalara ilişkin muhtarları bilgilendiren Soyer, şöyle konuştu:

“İlçenin arkeolojik sit alanı içerisinde olması proje maliyetlerini artırıyor, gerekli izinlerin alınması işlerin yapım sürecini uzatıyor. Bunu aşacağız ama bilmeniz gerekir ki bu bizim elimizde olan bir şey değil. Foça ve Yeni Foça’nın sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılamak için içme suyu arıtma tesisi kurduk. Haziran ayında bitecek tesisin maliyeti fiyat farkları ile 85 milyon lirayı bulacak. Büyükşehir’in 2019 yılından bu yana ilçede yaptığı yatırım tutarı şse toplamda 224 milyon lirayı buldu.”

Haberin Devamı

Foça’nın geleceğinin planlanması konusunda söz sahibi olacak kişilerin bir araya geldiğini ve çok verimli bir toplantı olduğunu dile getiren Başkan Soyer, “Söyledikleriniz bizim için rehber, deniz feneri niteliğinde ve yolumuzu aydınlatacak. Sizden gelenler bizim yapmamız gerekenlerdir. Bu kadar basit. Hangi siyasi partiden olduğunuz, kime yakın olduğunuz hiç umurumuzda olmaz. Biz sizin seçilmiş çok kıymetli bireyler olduğunuzu biliyoruz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var” dedi.