Ege Fuar bereketi

Fuar bereketi

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

43. Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın yanısıra 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı dün açıldı. Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, 3 fuarın daha açılacağını müjdeledi

Fuar bereketi

Büyükşehir Belediyesi aynı gün iki önemli fuarın açılışını birlikte yaptı. Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’yla birlikte Leather & More- 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı kapılarını ilk kez açtı. Açılışta konuşan Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarcılığın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından İzmirlilere verilen bir görev olduğunu belirtti, “1922 yılından beri bütün belediye başkanlarımız günün koşullarına göre elinden gelen her türlü desteği vererek İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olması için mücadele etmiştir. Kent fuarcılığının omurgasını o kentin dinamiklerinin oluşturması gerekir. İzmir bunu 96 yıldır başarmıştır. Fuarizmir’le birlikte kent fuarcılığı yılda yüzde 30-40 aralığında büyüme kaydetti” dedi.

Haberin Devamı

Beşi bir arada

Fuarizmir’in sunduğu imkanlarla birlikte aynı anda çok sayıda fuarın düzenlenebildiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Bugün iki fuar açıyoruz. Ayakkabı Fuarı ile ve Deri ve Deri Giyim Fuarı. Bugün İzmir Beton Fuarı’nı açıyoruz. Yarın Tekstil Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı’nı açıyoruz. Buraya gelen ziyaretçiler 5 fuarı birlikte gezecekler” diye konuştu.

İş dünyasından destek

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener de, “Burada her yıl gelişen ve büyüyen fuarları birlikte açacağımıza inanıyorum. Bize düşen bu potansiyelin hayata geçmesi için gereken desteği vermek” ifadelerini kullandı. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da fuarın hem deri hem ayakkabı alanında dünyaya açılan bir pencere olduğuna dikkat çekti, sadece bu iki sektörün değil, birçok sektörün fuarlarla hayat bulduğunu dile getirdi. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar da fuarın sektörün gelişimine katkı koyacağını belirtti, emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

YOĞUN KATILIM

43. Shoexpo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce Fuarizmir’e taşıdı. 119 yerli, Brezilya, Ukrayna ve Lübnan’dan toplam dört katılımcı fuarda stant açtı. Leather & More 1. Deri ve Deri Giyim Fuarı’nda 33 katılımcının yanı sıra İran Dericiler Derneği adına katılan heyet de yer alıyor. Dört gün boyunca yerli ve yabancı üreticiler ticari ilişkiler kuracak.

DIŞSATIM %187 ARTTI

2018 yılının ilk üç ayında Türkiye’nin ayakkabı ihracatının yüzde 187 arttığı Rusya dahil 46 ülkeden ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen satın alım heyetleri ticari görüşmeler yapacak. Fuarlara; Azerbaycan, Arnavutluk, Avusturalya, Almanya, Bulgaristan, Belçika, Brezilya, Beyaz Rusya, Cezayir, Dubai, Danimarka, Çekya, Estonya, Ermenistan, Güney Amerika, Gürcistan, Finlandiya, Hollanda, İsrail, İrlanda, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Kazakistan, KKTC, Kenya, Kuveyt, Lübnan, Litvanya, Moldova, Makedonya, Meksika, Polonya, Portekiz, Pakistan, Romanya, Rusya, Özbekistan, Sırbistan, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan satın alımcı gelmesi bekleniyor.

Yazarlar