Ege Fuar demek İzmir demek

Fuar demek İzmir demek

25.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Fuarlar kenti İzmir 2022’de 31 fuara ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Başkanı Soyer “2022 yılında şehrimizin ekonomisini ve ülkemizin ihracatını büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Fuar demek İzmir demek

2022’de düzenleyecekleri fuarlara ilişkin bir tanıtım toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, fuar sayısını bu yıl iki kat artırarak 31’e çıkaracaklarını söyledi. Toplantıya; İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ve ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler de katıldı.

Haberin Devamı

Herkes pay alıyor

İZFAŞ tarafından düzenlenen fuarların pandemi sonrası ülkede derinleşen ekonomik krize ve hemen her sektörün yaşadığı darboğaza çözüm olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “2021 yılında İzmir, Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan dördüncü şehir oldu. İZFAŞ, 2022 yılında şehrimizin ekonomisini ve ülkemizin ihracatını büyütmeye devam edecek. İZFAŞ ile beraber sadece sektörler değil taksiciden esnafa, köylüden işçiye, otelden kahveciye kadar herkes payına düşeni alıyor. İZFAŞ, 2022 yılında da şehrimizin ekonomisini ve ülkemiz ihracatını büyütmeye devam edecek, İzmir’i dünya ile buluşturacak ve ülkemizin fuarcılık alanında yüz akı olacak” dedi.

Yeni fuarları planlarken, İzmir’in ve Türkiye’nin üretim ve ihracat trendlerini titizlikle incelediklerini sözlerine ekleyen Soyer; hizmet, imalat ve sanayi, tarım ve gıda sektörlerine öncelik verdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

İzmir’in Türkiye’ye gelen yabancı sermayenin en çok tercih ettiği illerin başında geldiğini söyleyen EBSO Başkanı Yorgancılar ise, “İzmir bir sanayi kenti, bu ürünlerin sergilenmesi lazım. Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. İZTO Başkanı Özgener de, “Ev sahibi olduğumuz fuarları şehrimizi geleceğe taşıyan önemli yapılar. Beraber büyüteceğiz” ifadelerini kullandı. İESOB Başkanı Mutlu da, “İnternette fuar diye arama yaptığınızda karşınıza ilk İzmir gelir. Bize kalan mirası, hep birlikte geliştirerek kentimize ülkemize ve dünyaya hizmet için çaba sarf ediyoruz” dedi.