Ege Fuarın sahibi İzmir’dir

Fuarın sahibi İzmir’dir

28.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in ev sahipliğinde İZFAŞ’ın düzenlediği MARBLE Fuarı, 25. kez kapılarını açtı. 150 bin metrekare alanda düzenlenen fuar toplam 1100 firmayı ağırlıyor

Fuarın sahibi İzmir’dir

Dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan bu yıl 150 bin metrekare alanda düzenlenen MARBLE İzmir Fuarı, 25. kez kapılarını açtı. Doğaltaş sektörünün bir araya geldiği fuar, 209’u yabancı olmak üzere toplam bin 100 firmayı ağırlıyor. Çeyrek asırı geride bırakan MARBLE Fuarı’nın ilk gün etkinlikleri kapsamında 5. Uluslararası Taş Kongresi’nin de açılışı yapıldı. Burada konuşan İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın gelişmine paralel olarak Türkiye’nin doğaltaş ihracat rakamlarının yükseldiğine dikkat çekti, “Türkiye taşı çok önemli bir hazine. Bunun tanıtılmasında MARBLE’ın çok önemli bir katkısı var” dedi. MARBLE Fuarı’nın İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne çok yakıştığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Fuarın İzmir’de devam etmesinde çok büyük fayda var. Bu fuarın sahibi bu kenttir” diye konuştu. Son mermer fuarı olduğunu kaydeden Kocaoğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Oteller doldu

“Fuarcılığın nasıl yapılması gerektiğini dünya aleme gösterdik. Ama daha işin başındayız. Bizden bayrağı devralacak arkadaşlarımız bunu daha ileriye götürmek zorundadır. 1100 civarında katılımcıyla 25. kez kapılarını açan Mermer Fuarı, 5. Mermer Kongresi ve 2. Doğaltaş Forumu’yla İzmir’de doğaltaşın bayramı kutlanıyor.” Fuarların özelleştirilmesine karşı olduğunu belirten Kocaoğlu, “Birçok şey özelleştirilebilir. Konuya göre, sektöre göre neyin nasıl yapılması gerektiğine karar verilir. Ama fuarlar, kongreler başkadır. Kente özeldir” diye konuştu. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkan Mevlüt Kaya da, emeklerinden dolayı Başkan Kocaoğlu’na teşekkür etti. 25. MARBLE İzmir Fuarı sayesinde kentin merkezi ve çevre ilçelerdeki otellerde yoğunluk yaşanıyor. Yurt dışı ve yurt içinden gelen beklenen sektör profesyonellerinin ilgisi, kentin dinamiklerini de mutlu etti.

Haberin Devamı

Bağlantılar kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE İzmir Fuarı, 30 Mart Cumartesi gününe kadar binlerce sektör profesyoneline ev sahipliği yapacak. Fuarda, Türkiye’ye yıllık 2 milyar dolar döviz kazandıran Türk doğal taş sektörünün büyük bağlantılar yapması hedefleniyor. Ağırlıkları 30 bin tona ulaşan bin 500 ham dev blok, yarı işlenmiş ve işlenmiş yepyeni doğal taşların yanında iş makineleri, mermer makineleri ile makine sarf malzemelerinin de yer aldığı MARBLE; 5. Uluslararası Taş Kongresi, Dünya Taş Forumu, Designer Habitat Workshop ve Genç Yaratıcı Fikirler Platformu; alanında dünyada önemli işlere ev sahipliği yapacak.