Ege Fuarlar buluşuyor

Fuarlar buluşuyor

31.08.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın çıtasını yükselteceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu yüzden Terra Madre Anadolu’yla buluşturmak istedik” dedi.

Fuarlar buluşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2-11 Eylül günleri arasında Kültürpark’ta 91. İzmir Enternasyonal Fuarı’yla (İEF) düzenlenecek olan uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu’nun tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı. İEF mirasına sahip çıkmayı sürdüreceklerini belirten Soyer, “İEF’nin çıtasını her yıl daha da yükseltmek için çalışıyoruz. İEF’yi Terra Madre Anadolu’yla bu yüzden buluşturmak istedik. Terra Madre’de ilk defa, İzmirli markasıyla küçük üreticimizi ihracatçı hale getireceğimiz için de çok gururluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Heyecan verici bir buluşmanın arifesinde olduklarını dile getiren Soyer, şu vurguları yaptı: “İEF bir Cumhuriyet mirasıdır. İktisat Kongresi’nin hemen ertesinde Milli Numune Sergisi olarak başlamış, sonra panayıra, ardından da rahmetli Behçet Uz’un üstün gayretleri sonucunda fuara dönüşmüş. Bütün dünya kentleri, EXPO peşinde koşar. İzmir de bunun için çok emek verdi, vermeye devam ediyor. Bir taraftan biz 91 yıldır küçük bir EXPO düzenlemeye devam ediyoruz.”

Sancak’tan teşekkür

Küçük üreticiyi ihracatçı haline getireceklerini dile getiren Soyer, “Geçen ay Bademler köyünde kesme çiçek ihracatı yapan kooperatifimiz, Hollanda borsasında ilk satışını yapmıştı. Terra Madre’de de ilk defa İzmirli markasıyla, Çoban Haritası vesilesiyle çobanlardan aldığımız süt mamullerini ilk kez görücüye çıkaracağız ve ilk kez ihracatını yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2022’nin İzmir için önemli bir yıl olduğunu kaydetti, “Kurtuluşun yüzüncü yılı olması çok önemli. Böyle bir yılda da İEF ana sponsoru olmak onur verici. Bu fırsatı bize tanıdığı için, Tunç Soyer’e ve İZFAŞ’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, bu yıl da etkinlik sponsoru olduklarını vurguladı, Türkiye’nin dört bir yanında yerel üreticilerin ve kooperatiflerin ürünlerinin pazarla buluşması için desteklerini sürdürdüklerini dile getirdi. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İEF ve Terra Madre’de 43 ülkeden 389 katılımcıyı ağırlayacaklarını vurguladı.

Fabrika, 29 Ekim’de faaliyette

İztarım AŞ Genel Müdürü Murat Onkardeşler, Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in, Seferihisar’da başlattığı ‘Başka Bir Tarım Mümkün’ vizyonunu kent geneline yaydığını belirtti, şunları söyledi: “Küçük üreticiden aldığımız sütleri, iki ayrı mandırada beyaz peynir, tulum peyniri, kaşar peyniri ve feta peynirine dönüştürdük. Ödemiş’te et entegre tesisimizde ileri işlem bölümü kurduk. Üreticilerimizden aldığımız hayvanlardan yaptığımız sucuk, kavurma, pastırma, döner, köfte, hamburger köftesi gibi ürünleri de yine İzmirli markasıyla beğeniye sunacağız. Bayındır Süt İşleme Fabrikası, günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip. 29 Ekim’de fabrikamız çalışır vaziyette olacak.”

Haberin Devamı

‘Türkiye’ye örnek modeli kurabiliriz’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki muhtar derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda konuşan Soyer, Türkiye’ye örnek bir modeli birlikte kurabileceklerini söyledi, “24 derneği bir araya getirelim. Talepleri daha hızlı alabilir ve sorunları çözüme kavuşturabiliriz” dedi.

Yazarlar