Ege Futbol ailesi acıları unutturacak

Futbol ailesi acıları unutturacak

21.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkan Vekili görevlerini sürdüren, aynı zamanda TFF 1. Lig kulüplerinden sorumlu olan Talat Papatya, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Milliyet Ege’ye özel açıklamalarda bulundu. Papatya, “Sosyal bir olgu çerçevesinde sporun psikolojik destek vermesini sağlayacağız. Yapacağımız kampanyalarla birlikte vatandaşlarımızın her zaman yanında duracağız. Tüm enerjimizi bu konuya harcayacağız ve altından ülkece kalkacağız” dedi.

Futbol ailesi acıları unutturacak

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkan Vekili görevlerini sürdüren, aynı zamanda 1. Lig kulüplerinden sorumlu olan Talat Papatya, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin 1. Lig’e yansımasını, ezeli rakip ebedi dost Göztepe ve Karşıyaka’nın “Körfezin ayırdığını vicdan birleştirecek” mottosuyla tek yürek olmasını, birlik mesajlarının tribünlere etkisini Milliyet’e değerlendirdi. Papatya, “Her şeyden önce depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Yaşanılanları, asrın felaketi diye tabir etmek sanırım doğru olur. En kısa süre içerisinde futbol ailesi olarak bunun da altından kalkacağımıza inancım tam” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Hepimiz derinden etkilendik’

Türkiye Futbol Federasyonu’nun oluşturduğu kriz masasının deprem felaketinin ardından başlayan çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Papatya, “Tabi ki ulusça hepimizi ve tüm sektörleri derinden etkilemiştir. Bildiğiniz gibi 10 ilimizde OHAL ilan edildi ve bu illerdeki futbol takımlarımız maalesef fiziki ve psikolojik olarak çok zor durumda kaldılar. TFF olarak ilk günden itibaren oluşturduğumuz kriz masası ile bölge müdürlüklerimizin koordinasyonunda mümkün olduğunca tüm futbol ailesinin yanında olmaya gayret ediyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin çağrısı ile TFF ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı olarak 1000 konteynerlık bir konaklama ünitesi için start verildi. Ayrıca duyurusu yapıldığı üzere “Omuz omuza” kampanyası ile dünya yıldızlarının formalarının da satılacağı bir dayanışma gecesi daha düzenlenerek desteklerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Takımlar göz bebeğimiz’

“Felaketin büyüklüğü karşısında hepimiz elimizden geldiğince çok daha fazla katkı sunmamız lazım” diyen Papatya, “Bölgedeki ligden çekilen takımlarımız ya da yarışmaya devam eden tüm takımlarımıza imkanlar dahilinde destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Çok ağır travmalara maruz kalan tüm oyuncularımıza ve bölge halkına futbolun sadece futbol olmadığını göstermemiz lazım. Futbol ile bir an önce acıları bir nebze olsun unutturmak ve sosyal bir olgu olarak sporun psikolojik destek olmasını sağlamalıyız. Bölgedeki takımlarımızın şehirlerinin göz bebekleri olduklarını unutmadan daha güçlü dönmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız” dedi.

‘Rekor yenİden kırılacaktır’

Göztepe ve Karşıyaka tribünlerinin birleştiğini hatırlatan Papatya, “Keşke bunu bir afet yaşanmadan başarabilseydik ama her iki takımımızın böyle bir mottoda buluşması çok güzel bir tavır. Sözün bittiği, her şeyin anlamsızlaştığı noktadan geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, milletimizin felaket karşısında nasıl bir ve birlik olduğunu göstermesi açısından tüm kalbimle emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sadece İzmir özelinde değil, İstanbul takımları ve tüm yurtta acının renginin olmadığını, rekabetin saha dışındaki anlamsızlığını bizlere gösteren, yardımları bölgeye ulaştırmak için adeta yarışan tüm takım taraftar ve yöneticilerinden Allah razı olsun. Karşıyaka-Göztepe, 80.000 kişi ile sahada izleyici rekoru kırmıştı. Şimdi de bu güzel yardım kampanyası ile vicdanlarda destekleyici rekor gelecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Tribünler hoşgörüsünü gösterdi’

Taraftarların sosyal medya üzerinden ‘Fiziksel olarak maç yapılsın. 5 dakika da olsa takımlar sahaya insin’ düşüncesini değerlendiren Papatya, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Fiziksel maçın yapılması her zaman çok özeldir ama şu an için amaç maç yapmak değil bölgede yaşanan acıları vicdanlarda hissetmek ve yardım eli uzatmaktır. Ayrıca fiziki maç konusunu da teknik ekipler ve yönetimler değerlendirebilirler. Kesinlikle acılar bizim milletimizi birbirine kenetlemiştir tarih boyunca. Tekraren renklerin ve rekabetin anlamsızlaştığını gören herkes eskisi gibi yararsız holiganizmden uzaklaşacaktır. Tüm Türkiye’de daha hoşgörülü tribünlerin olacağına inanıyorum ve diliyorum.”

Haberin Devamı

Engin Gençoğlu Kosova’yı fethetti

İzmir basketbolunun son dönemdeki parlayan yıldızı Antrenör Engin Gençoğlu, başarı halkalarına bir yenisini Kosova’da ekledi. Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş’ta yıllarca görev yapan Gençoğlu, başantrenör olarak görev aldığı Fethiyespor’u 1. Lig’e taşımış, geçen sezon 4. sırada aldığı Ayos Konyaspor’u Basketbol Süper Ligi’ne çıkarmıştı. Başarılı antrenör, ocak ayında göreve başladığı Kosova’nın Mitrovice şehrinin takımı Trepça’da farkını çok çabuk göstererek ligde üst üste 4 kez kazanırken Kosova Kupası’nda da üst üste 3 maç kazanarak ekibini şampiyon yaptı. Gençoğlu, “Türkiye’den sonra Avrupa’da da bir takımla şampiyon olmak gerçekten çok farklı bir duygu. Güzel çıkışımızı ligde de sürdürüp bu kulvarda da sezonu kupayla kapatmaya çalışacağız” dedi.

Göztepe’den Arda atağı

Göztepe, yerli futbolcu transferleri için düğmeye bastı. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle FIFA’dan alınan izinle ikinci kez uzatılan ara dönemde Loue, Toure, Ngalina ve Hikmet’i kadrosuna dahil edip eski futbolcusu Hataysporlu Kerim için geri sayıma geçen Göztepe, Gaziantep FK’dan stoper Arda Kızıldağ’ı da gündemine aldı. Göztepe’nin 24 yaşındaki futbolcuyu sezon sonuna kadar kiralayabileceği ifade edildi. Gençlerbirliği altyapısında futbola başlayan Arda, Hacettepe’de kiralık olarak oynadı. Bu sezon başında Gençlerbirliği’nden Gaziantep FK’ya gelen Arda Kızıldağ, 8 Süper Lig müsabakasında forma giydi. Toplam 418 dakika sahada kalan futbolcu 1 kez de gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Altay’da Zeki iyileşti

Altay’da adale sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Zeki Yıldırım, sezona deprem felaketi sebebiyle verilen arada tamamen iyileşerek takımla çalışmalara başladı. Tedavi sürecinde Samsun (D), Pendik, Keçiörengücü (D) ve Adanaspor müsabakalarını kaçıran tecrübeli futbolcu, lige verilen aradan sonra oynanacak Bodrum deplasmanında görev yapabilecek. Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’nde tam kadro çalışan siyah beyazlılarda sarı kart cezalısı Efe Sarıkaya ve Ozan Evrim Özenç dışında eksik bulunmuyor.

Depremzedeler için formaları satışta

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden sonra depremzedelere her kesimden yardımlar devam ediyor.

İzmir-Kemalpaşa’da yaşayan ve işçi olan Barış Şahin de yıllardır biriktirdiği takım formalarından bazılarını satışa çıkararak depremzedelere yardımda bulunuyor.

Fanatik bir Trabzonspor taraftarı olan Barış Şahin’in koleksiyonunda yerli ve yabancı futbolculara ait yaklaşık 700 forma bulunuyor.

Şahin, “Melih Demiral, oyuncular arasında böyle bir kampanya başlattı.

Ben de koleksiyonumdaki bazı formaları satarak formaların bedelini yardım olarak yapabileceğimi düşündüm. Bunu da sosyal medya hesaplarımda duyurdum.

Şu ana kadar 5 adet forma sattım. Alan arkadaşlar bedellerini AHBAP’a yatırdılar. Amacım daha çok forma satarak depremzede vatandaşlarımıza daha çok katkı sunabilmek” dedi.

Aydın’da dostluk rüzgarı esti

Aydın’ın farklı liglerde yer alan ezeli rakipleri Kuşadasıspor ile Sökespor, ülkemizin yaşadığı yüzyılın deprem felaketinde depremzedelere destek olmak için dostluk maçına çıktı. Kuşadası Özer Türk Stadı’nda biletleri 50 liradan satılan anlamlı derbide iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve yöneticiler bilet alarak deprem bölgesinin yaralarını sarmak için destek olmaya çalıştı. Maçta protokol tribünün giriş ücreti 2 bin 500 lira olarak belirlenirken, devre arasında iki takımın formaları açık artırmayla satıldı. Formalar, Aydınlı iş insanlarının desteğiyle toplam 400 bin lira gibi rekor fiyata alıcı bulurken, bilet hasılatıyla birlikte deprem bölgesine 500 bin liralık katkı sağlandı.

Çamlık, futbolcu fabrikasının bacası tütüyor

Denizli’de amatör futbol alt yaş gruplarında başarı ile mücadele etmenin yanı sıra altyapıya verdiği önem ve yetiştirdiği futbolcularla dikkat çeken Denizli Çamlık Futbol Kulübü, başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Altınordu, Ankaragücü gibi takımlara son 3-4 ayda 8 futbolcusunu gönderdi.

Son olarak kaleci İsmail Talha Taşevli’yi Trabzonspor’a, Ömer Eğertaş ve Osman Talha Tekin’i Ankaragücü’ne, Doğu Kaan Kocabatmaz’ı Fenerbahçe’ye transfer eden Çamlık Futbol Kulübü’nde büyük gurur ve mutluluk yaşanıyor. Kulüp Başkanı ve antrenörü Şenol Ünlü, “Herhalde bu sezon bittiğinde 10-12 oyuncumuz iyi akademi takımı olan Türkiye’nin büyük takımlarına gidecek diye düşünüyoruz. Sonra tekrar bir süreç başlayacak, birkaç yıl bir daha yetiştireceğiz ve yine göndereceğiz. Çok hızlı bir şekilde 20 milli oyuncu hedefine yaklaşıyoruz. Bunu da yakalayacağız” dedi.

Fatih Aydın kontenjana takılmayacak

FIFA’nın onayıyla ikinci kez uzatılan ara transfer döneminde son imzayı ofansif orta saha Nuri Fatih Aydın’a attıran TFF 3. Lig 1. Grup temsilcisi Karşıyaka, yeni yıldızını yaş kontenjanına takılmadan oynatabilecek. Ligden çekilen Spor Toto 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’dan kiralanan Fatih, bu kulüplerin oyuncularına tanınan avantajdan da faydalanacak. Yeşil kırmızılı ekip, Fatih’le birlikte maçlarında 10 yerine 11 tane 25 yaş ve üzerinde oyuncu oynatabilecek.

Menemen FK, kalan maçlara odaklanacak

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta son 3 maçını kazanıp üst sıralar için yeniden umutlanan Menemen Futbol Kulübü’nde Teknik Direktör Özden Töraydın, hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. Ülkenin büyük bir deprem felaketiyle sarsıldığını ifade eden deneyimli teknik adam, “Maalesef çok kötü bir süreç yaşadık. Hepimiz çok üzgünüz. 3’te 3 yaparak yeniden çıkışa geçmiştik. Ligler başlayınca biz de kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Sezonun ilk yarısında çalkantılı bir süreç geçirdik ve art arda 8 maçımızı kazanamadık. Artık toparlandık, aldığımız puanlar bize gelecek için umut verdi. Daha da iyi olacağız” dedi.

Nazilli’den Mesut Toros açıklaması

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Eşin Group Nazilli Belediyespor, Teknik Direktör Mesut Toros’un sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Deneyimli teknik adamın anjiyo olmadığını belirten siyah beyazlılar, “Teknik direktörümüz Mesut Toros geçtiğimiz hafta içerisinde sadece rutin genel sağlık kontrolünden geçmiş olup, sağlık yönünden hiçbir problemi bulunmamaktadır. Teknik direktörümüz Mesut Toros, bugün takımımızın başında olacaktır. Kamuoyu ve Camiamıza duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Altınordu, hazırlık maçında güldü

Altınordu, yaşanan deprem nedeniyle liglere verilen arayı Bodrumspor ile özel maç yaparak değerlendirdi. Metin Oktay Yerleşkesi’nde oynanan maçta Teknik Direktör Gökhan Ünal, sakatlığı bulunmayan tüm oyunculara forma şansı verdi. Altınordu, mücadeleyi Emircan Gürlük ve Kubilay Aktaş’ın attığı gollerle 2-1 kazandı. Öte yandan Altınordu’nun yeni transferleri Hüsamettin Yener ve Recep Aydın, karşılaşmayı tribünden takip ederken, genç futbolculardan Mustafa Karaman ile profesyonel sözleşme imzalandı. Oyuncu için Metin Oktay Yerleşkesi’nde imza töreni gerçekleştirildi. 

Yılmaz, yaşam savaşını kaybetti!

Aydın Çine’de yaşayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde spor hocası olarak görev yapan Tansu Yılmaz, yaşam savaşını kaybetti. Evli ve bir çocuk babası olan Yılmaz, bir süre önce akciğerlerinde oluşan enfeksiyon sebebiyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan gencin durumu ağırlaştı. Yoğun bakıma alınan genç, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.