Ege Futbol şöleni başlıyor

Futbol şöleni başlıyor

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Altınordu’nun geleneksel olarak düzenlediği ve Avrupa futbolunun en büyük kulüplerini Türk takımlarıyla buluşturan 6. Uluslararası U12 İzmir Cup, yarın başlıyor

Futbol şöleni başlıyor

Altınordu’nun düzenlediği ve 24 ülkeden 72 takımın mücadele edeceği 6. Uluslararası U12 İzmir Cup, 5 Nisan Cuma günü başlıyor. Selçuk’taki İsmet Orhunbilge Tesisleri’nde üç gün boyunca devam edecek turnuvada aralarında Milan, Manchester City, Chelsea, Monaco, Ajax, Lyon, Valencia, Porto, PSV, Celtic, Marsilya ve Zenit gibi Avrupa futbolunun en önemli kulüplerinin de bulunduğu toplam 72 takım yer alacak. Dev turnuvanın açılışı yarın saat 11:00’de yapılacak.

Haberin Devamı

24 ülke, 72 takım, 1500 çocuk

6. Uluslararası U12 İzmir Cup’ta Süper Lig ekipleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Trabzonspor, Bursaspor, Kayserispor, Konyaspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Başakşehir, Sivasspor, Ankaragücü ve Rizespor’un yanı sıra İzmir’den Altay, Karşıyaka, Bucaspor, İzmirspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’da sahne alacak. Turnuvada ilk iki gün grup elemeleri oynanacak, 7 Nisan Pazar günü ise takımlar şampiyonu belirleyecek final serisine çıkacak. 6. Uluslararası U12 İzmir Cup’a Türkiye’mizin yanı sıra, Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Fransa, Galler, İngiltere, İspanya, İsveç, İsviçre, İskoçya, İtalya, Hırvatistan, Hollanda, Katar, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan’dan toplam 1500 çocuk katılacak. Toplam 354 maçın oynanacağı turnuvayı futbolseverler ücretsiz olarak izleyebilecek. Turnuvayı geçen yıl Hollanda’nın AZ Alkmaar takımı kazanmıştı.