Ege Gayrimenkulde ‘Müjde’ dönemi

Gayrimenkulde ‘Müjde’ dönemi

26.04.2022 - 00:01 | Son Güncellenme:

Kurumsal tecrübesini girişimciliğe taşıyan Müjde Uygur, gayrimenkul sektöründe emin adımlarla ilerliyor.

Gayrimenkulde ‘Müjde’ dönemi

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Müjde Uygur konaklama, bankacılık ve elektronik perakende sektöründe çalıştıktan sonra inşaat sektörüne ilgi duymaya başladı.

Haberin Devamı

Yılmadı...

Egekoop bünyesinde 10 yıl görev alan Uygur, pandemi sürecinde gelecek planlarını gözden geçirdi, girişimci olmaya karar verdi. Önce Karşıyaka’da 180 metrekarelik bir ofis kiralayan Müjde Uygur, gayrimenkul firması Startkey’in Yalı şubesini hayata geçirdi. Küçük bir sermayeyle başladığı gayrimenkul yatırımcılığının ilk ayında İzmir depremine yakalandı.

İkinci şube yolda

İlk ofisinin olduğu bina hasar gördü. Bunun üzerine yine Yalı’da ikinci ofisini açtı. Kendisine güvenen Uygur, ilk yılında broker olarak ciro birinciliğine layık görüldü. Ofis olarak da ikincilik ödülünü aldı. Bir kişi olarak başladığı yolculukta bugün 27 gayrimenkul danışmanıyla hizmet veren Uygur, ikinci ofisini Güzelbahçe Yalı’da açacak.Gayrimenkul sektöründe ‘Kadın başına yapamazsın’ diyenlere cevabını başarılarıyla verdiğini söyleyen Uygur “Bence ev alırken kadınlar en çok hemcinslerine güveniyor.

Haberin Devamı

 Bu sebeple 27 kişilik ekibimin 24’ü kadın. Aynı dilden konuşuyor olmak önemli” dedi. İki yıldır hayatının önceliğinin işi olduğunu belirten Uygur, “Hedef olmadan, başarı olmaz. Önümüzdeki beş yıl içinde İzmir’in gayrimenkul sektöründe, kadınlarla birlikte söz sahibi olacağız” diye konuştu.

Yarımada’ya yoğun ilgi

Yarımada’nın büyük bir talep gördüğüne dikkat çeken Müjde Uygur, “Yurtdışı ve Türkiye’nin dört bir yanından Urla, Güzelbahçe, Yelki ve Seferihisar ilgi görüyor. Sadece imarlı yerler değil, zeytinlikler, tarlalar da inanılmaz değerli. Küçücük bir toprağınız varsa şanslısınız. Hal böyle olunca yatırımcılar bildikleri bir isim ile Yarımada’ya odaklanmak istiyor. O yüzden ikinci yılımızı bitirmeden Güzelbahçe’de bir şube açacağız” ifadesini kullandı.

‘Ev almanın tam zamanı’

Uygur, enflasyon ya da konut fiyatlarının yüksek olmasının yatırım için büyük bir dezavantaj oluşturmadığını vurguladı, “Şu an tam alım zamanı. Enflasyonun yüksek olması mülklerin daha da değerleneceği anlamına gelir. Krediyle alınacak bile olsa yatırım yapılacak tek sektör gayrimenkul sektörü. Haziran sonuna kadar karşınıza çıkan fırsatları değerlendirin. Ev almak istiyorsanız bunu ertelemeyin, şimdi tam zamanı” dedi.