Ege Gazetecilerin yanındayız

Gazetecilerin yanındayız

10.01.2020 - 01:41 | Son Güncellenme:

Egeli belediye başkanlgaarı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Gazetecilerin yanındayız

Gazetecilerin toplumsal gelişimin sağlanmasında önemli yeri olduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan gazetecilerimize desteğimiz, dün olduğu gibi bugün de sürecek” dedi.

Katkıları büyük

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da, “Şehrimize, ilçemize ve ülkemiz demokrasisine büyük katkı sağlıyorsunuz. Bizler görevimiz süresince sizin mesleğinize saygılı olmayı şiar edindik” ifadelerini kullandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün de, “Gerçek haberciliğin kalesi, kalemini doğrulardan ayırmayan gazetecilere verilen cezalar vicdanları yaralarken toplumu aydınlatan, basının sözcüsü olan bu basın emekçilerinin her zaman yanındayız” dedi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Büyük özverilerde bulunarak gece gündüz çalışan değerli basın mensuplarımızı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

UNUTMADIK!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 8 Ocak 1996’da görevi başındayken gözaltına alınan ve dövülerek öldürülen Metin Göktepe’yi andı. Yönetim Kurulu üyelerinin yaptığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Mesleğini her geçen gün daha kararlı bir şekilde, baskılara boyun eğmeden, gerçeğin peşinde koşarak yapan biz gazeteciler, bu yolda yaşamlarını onurlu bir şekilde feda etmiş pek çok aydının ışığında mücadele etmeye devam ediyoruz. Basın şehidimiz Metin Göktepe’yi ölümünün 24. yılında özlemle anıyoruz.”