Ege ‘Geleceği inşa edebiliriz’

‘Geleceği inşa edebiliriz’

23.07.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

16. Türkiye Tiyatro Buluşması, Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen ödül töreni ile açılış yaptı.

‘Geleceği inşa edebiliriz’

Gecede, Genco Erkal onur, Şenay Gürler de emek ödülünün sahibi oldu. Çağdaş Aydın Direnç ödülü Ataol Behramoğlu, Polen Ünlü dayanışma ödülü Haluk Çetin’e gitti. Nartan Kılıç Dayanışma ödülü Yunus Günce’ye, Sencer Sağdıç Umut ödülü Kamer Yıldız Ok’a, Kültürler Arası Tiyatro Platformu ödülü Sahne Tozu Tiyatrosu’na verildi. Ayrıca, Ümit Kartal da aynı gecede İzmir Ödülü’nün sahibi oldu. Bu yıl ilk kez verilen bir özel ödül ise Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden oyuncu Orhan Aydın’ın kızı Eylem Şafak Aydın Ödülleri oldu. Bu ödüller Tunç Soyer, Sokak Sanatları Atölyesi, Oyuncular Sendikası ile Defne Dayanışma Derneği’ne verildi. 

Haberin Devamı

Ödülü tiyatrocu Orhan Aydın’ın elinden alan Dernek Başkanı Barış Aydınol, “Geçmişi değiştiremesek de geleceği inşa edebiliriz. Bunun için dayanışmaya ihtiyaç var” dedi. Eğitim-öğretim alanında toplumun dezavantajlı bireylerine fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalar yürüten dernek, 6 Şubat’ta yaşanılan büyük depremin ardından çalışmalarını afet bölgesinde yoğunlaştırdı.

Altı konteynerde 100’den fazla öğrenciyi LGS sınavlarına hazırlayan Defne Dayanışma Derneği, 2 bin kitaptan oluşan 2 konteyner kütüphane kurdu. İzmir’de ise deprem bölgesinden gelen 100 kadar öğrenciye 2 bin kitap dağıttı.