Ege Geleceğin bilim insanı yetişecek

Geleceğin bilim insanı yetişecek

11.07.2018 - 01:09 | Son Güncellenme:

En başarılı öğrencileri bünyelerinde görmek için 2018-2019’da faaliyete başlayacaklarını açıklayan Eğitim Koordinatörü Rıza Hançer, “Donanımlı kadromuzla, 21. yüzyılın becerilerine sahip bireyler yetiştiriyoruz” dedi

Geleceğin bilim insanı yetişecek

Yeşeren Fen Lisesi, İzmir Bornova’da 2018-19 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçiriliyor. Bu dönemde yalnızca 9. ve 10. sınıflara öğrenci alınacak. Anadolu Lisesi’nde çalışmaların yoğun biçimde sürdürüldüğünü belirten Eğitim Koordinatörü Rıza Hançer, daha başarılı öğrencileri kendi bünyelerine almak için Fen Lisesi açmak istediklerini belirtti. LGS ve TEOG’da başarılı olan öğrencilerin fen liselerini tercih ettiğini vurgulayan Hançer, “Derece yapan öğrencilerin bizimle olmasını arzuladık. Bu öğrencilerin, Yeşeren Okulları’ndaki özgün ve kaliteli eğitimle daha da başarılı olacağını düşündük” diyor.

Haberin Devamı

Projeler destekleniyor

Kendisi de matematik öğretmeni olan Hançer, okulun kurucularının genel olarak fizik ve matematik alanından geldiğinin altını çiziyor. Başarılı öğrencileri ileriye yönelik proje ve TÜBİTAK çalışmalarıyla desteklemeyi önemsediklerini kaydeden Hançer, “Ana gayemiz, bilim insanı yetiştirmek” vurgusunu yapıyor. Bilimsel kuruluşlarla ve üniversitelerle işbirliği yaptıklarını dile getiren Eğitim Koordinatörü Hançer, başta TÜBİTAK olmak üzere, çeşitli kurumların olimpiyat ve proje yarışmalarına katılmalarını teşvik ettiklerini belirtiyor, “Üniversite sınavlarına (YKS) en iyi şekilde hazırlık da önemli” diyor.

‘Nitelikli kadro’

İyi bir öğretmen kadrosuna sahip olduklarına özellikle değinen Rıza Hançer, donanımlı bir ekipleri olduğunu, öğretmenlerinin bir yandan da doktora ve yüksek lisans çalışmalarını sürdürdüğünü kaydediyor. Başarıya aç ve öğrenmeye, yeniliğe açık öğretmenlerin okullarına zenginlik kattığını ifade eden Hançer, “Kadromuzdaki öğretmenlerin öğrencileriyle iyi iletişim kurabildiğini de görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Fen, teknoloji, mühendislik ve matematikte 21. yüzyılın istediği özellikte bireyler yetiştirmek için yola çıktıklarını belirten Hançer, öğrenci kontenjanlarının 80 olduğunu, eğitim-öğretim çalışmalarının 20 kişilik sınıflarda yapılacağını söylüyor, Yeşeren Anadolu ve Fen liselerinde 8 öğrenciye 1 öğretmen düştüğünü, bunun da önemli bir oran olduğunu kaydediyor. Yönetim Kurulu Başkanı, fizik öğretmeni Onur Paydaş; fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının modern araçlarla donatıldığını belirtiyor. Bilgisayar bilimlerinde kodlama ve programlamanın öğretildiğine dikkat çeken Paydaş, “Öğrencileri, kulüp çalışmalarıyla akıl oyunları, inovasyon ve yaratıcılık konularında geliştiriyoruz” dedi. İngilizcenin de çok önemli olduğunu vurgulayan Paydaş, “Dili, akademik düzeyde öğretiyoruz” diye konuştu.

‘Sosyal programlar’

Öğrencilerini fen bilimlerinin yanında sosyal yönü güçlü bireyler olarak da ilerletmek istediklerine değinen Onur Paydaş, “Örneğin, botanik bahçesi gibi yerlere derslerle bağlantılı geziler düzenliyoruz. Denizli, Çanakkale, Bergama ve Eskişehir gibi önemli noktalara de amacına uygun, tarihi ve kültürel turlar yapıyoruz” şeklinde konuştu. Paydaş, her öğrencinin bire bir izlendiğini ve onlara yönlendirme yapıldığını, kariyer günleri düzenlediklerini de sözlerine ekledi.