Ege Geleceğin sektörü mobilyacılık olacak

Geleceğin sektörü mobilyacılık olacak

10.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin MODEKO Fuarı’nın sona ermesi nedeniyle düzenlediği Mobilya İhracatçıları Sektör Buluşması Akşam Yemeği’ne katıldı.

Geleceğin sektörü mobilyacılık olacak

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin MODEKO Fuarı’nın sona ermesi nedeniyle düzenlediği Mobilya İhracatçıları Sektör Buluşması Akşam Yemeği’ne katıldı. İzmir’i fuarlar kenti yapmak istediğini ve mobilyacılığın Türkiye’de geleceğin sektörü olacağını belirten Zeybekci, “Dünyada hiçbir ülkede Türkiye gibi dönüşüm ihtiyacında olan yapı stoğu yoktur. 20 yıl içinde kentsel dönüşüm kapsamında 5 milyon konut yenilenecek. Ortadoğu, Orta Asya’da yenilenme modernleşme ve tüketim anlamında muhteşem bir piyasa var. İzmir ise mobilyanın merkezi olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak 18. madde uygulaması ile hazine arazilerini OSB’ye toplayacağız. Yatırımcılara en uygun fiyatlarla yatırım alanları vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Design İzmir

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı ise konuşmasında DESIGN İZMİR Projesi kapsamında İzmir’in mobilyada özgün tasarımlarla öne çıkması ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında üniversite-sanayi işbirliği ile katma değerli ürün ihracatını artırmak için ortak çalışmalar yapıldığını belirtti. İçinde showroomların olduğu, mobilya ile ilgili eğitim kurumlarının bulunduğu, yurtiçi ve yurtdışından gelen müşterilerin ağırlanabileceği Mobilya Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarında da önemli yol kat ettiklerini sözlerine ekledi.