Ege Gelecek durak Buca

Gelecek durak Buca

14.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca metrosunun yapımına başlamak için 18 aydır beklediği onay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle geldi.

Gelecek durak  Buca

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca metrosunun yapımına başlamak için 18 aydır beklediği onay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle geldi. Projenin yatırım programına alındığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “İzmir’i ileriye taşıyacak her projenin takipçisiyiz. Buca metrosu için de İzmir milletvekilleri olarak Ankara’da yoğun mesai harcadık. Buca ve Narlıdere metrolarının hizmete sunulması sürecinin de takipçisi olacağız. Tramvay hattının izni de çok yakında çıkacaktır” dedi. Sevindirici gelişmeyi değerlendiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise hizmette adalet vurgusu yaptı, “Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olarak bunu hak ediyorduk. Bu imza bir milat olmasını diliyoruz. El ele verdik, talebimizi yüksek sesle Ankara’ya ilettik, hakkımızı aldık. Artık gönül rahatlığıyla bir sonraki istasyon Buca diyoruz. Onay makamında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bucalılar namına teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Daha iyisine layık’

Kılıç, “Biz de kendi projelerimizle bu süreçte trafiğe neşter vuracağız. Üçyol’dan başlayarak Çamlıkule’ye kadar Buca’yı 11 istasyonla dolaşacak olan metro, kentimizin kıymetine kıymet katacak bir mücevher kolye olacak” dedi.

Toplu taşımaya15 Temmuz ayarı

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı son oturumunda, 15 Temmuz darbe girişimi lanetlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle de, yarın Konak Meydanı’nda düzenlenecek programlara katılacak olanlar için toplu taşıma araçlarının saat 15.00 ile 16 Temmuz saat 06.00 arasında ücretsiz olması kararlaştırıldı. l İZMİR DHA

Yazarlar