Ege Genç sağlıkçılarla son teknoloji paylaşıldı!

Genç sağlıkçılarla son teknoloji paylaşıldı!

02.12.2017 - 03:17 | Son Güncellenme:

.

Genç sağlıkçılarla son teknoloji paylaşıldı

Acil Ambulans Hekimler Derneği ile İzmir Tepecik Hastanesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemi ve Uzaktan Eğitim Sistemi işbirliğiyle, Uluslararası Katılımlı 2. Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Teknolojiler Sempozyumu, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Haberin Devamı

‘Bakan, sistemi kur dedi’

Sempozyumda konuşan Milliyet gazetesi yazarı Reha Arar, Türkiye’de ambulans hizmetlerinin nasıl başladığını anlattı, genç sağlıkçılarla deneyimlerini paylaştı.

Türkiye’de Hızır Acil Servis’in de kurucusu olan Arar, “Meslek hayatına atıldığımdan itibaren aklımda hep Hızır Acil Servis’i kurmak vardı. 1985 yılında bir resepsiyonda telsize bildirim geldi. Büyük bir yangın vardı. Bir sürü ölü ve yaralı bulunuyordu. Yaralıları polis arabalarıyla gönderdik.

Fikrimi, o gece olay yerinde bulunan o dönemin Sağlık Bakanı’na anlattım ve ‘Tamam, sistemi kur dedi” diye konuştu. Arar ilk ambulansın Kartal marka arabalara birer sedye koyarak oluşturulduğunu vurguladı. İzmir Tepecik Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, “Acil Ambulans Hekimleri Derneği olarak Avrupa Birliği projelerinde yer alıyoruz. Oradaki gelişen son yenilikleri ve teknolojileri burada gençlerle ve Türklerle paylaşmak istedik” şeklinde konuştu.