Ege Genç yaşlı herkes sporla gelişiyor

Genç yaşlı herkes sporla gelişiyor

27.02.2018 - 01:11 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi, açtığı spor merkezleriyle, amatör branşlara desteğiyle ve tesis yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Merkezlerde kadınlar ve çocuklar ücretsiz kurslar alıyor, kulüpler de malzeme desteğinden yararlanıyor

Genç yaşlı herkes sporla gelişiyor

Halkın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek için hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Konak’ta 7’den 70’e her yaştan vatandaş spor yapma imkanı buluyor. Konak Belediyesi açtığı spor merkezlerinin yanı sıra amatör kulüplere verdiği desteklerle de yerel yönetimlere örnek oluyor, diğer bir taraftan da mevcut spor tesislerini yeniliyor, yatırımları birer birer hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Minikler yetişiyor

Belediyenin mahallelerle açtığı spor merkezleri her yıl farklı yaş gruplarından binlerce kadını ağırlıyor. Merkezde kursiyerler uzman eğitmenlerle haftanın beş günü ücretsiz step, aerobik ve plates yapıyor.

Kadınların yanı sıra çocuklar için de ücretsiz kurslar veren belediye minik sporculara hem özgüven kazandırıyor hem de sağlıklı bireyler olarak yetişmesini amaçlıyor. Belediyenin mevcut spor tesislerine ek olarak spor sahası bulunan ilk ve ortaokulların da aralarında bulunduğu 29 merkezde verilen futbol, tekvando, jimnastik, basketbol, atletizm ve halkoyunları kurslarından yaklaşık 5 bin çocuk faydalanıyor, malzeme ihtiyaçları yine belediye tarafından ücretsiz karşılanıyor. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Merkezlerimizde kadınlar hem sosyalleşiyor hem sağlıklı kalıyor. Kurslarımızda da geleceğin en iyi sporcuları yetişiyor. Spora desteğimiz sürecek” dedi.

Haberin Devamı

Modern sahalar

Konak Belediyesi, ilçeye modern üç yeni futbol sahası kazandıracak. Gürçeşme’deki toprak futbol sahası ile Halkapınar’daki boş arazi yapılan düzenlemeyle gençlerin futbol oynayacağı bir tesise dönüştürüldü. Ayrıca Vali Kazım Paşa İlkokulu’nun bahçesindeki toprak saha da yeni düzenlemeyle modern bir saha haline getirilecek.

Gültepe’ye yeni tesis

Konak Belediyesi’nin spor yatırımları arasında Gültepe’ye yapılacak olan dev spor kompleksinin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Tesiste kapalı salonun haricinde bir mini futbol sahası, bireysel sporlar için alanlar, otopark ve kafeterya da bulunuyor. Amatör spor kulüplerine de her zaman sezon öncesi her türlü spor malzemezi ücretsiz veriliyor.