Ege Gençler coştu bir kere

Gençler coştu bir kere

30.12.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto 1. Lig’de ilk yarının son 5 maçında 4 galibiyet, 1 yenilgi alan Altınordu, atağa kalktı. Kırmızı lacivertlileri değerlendiren yazarlarımız, “İyisiyle, kötüsüyle, sevinciyle, hüznüyle bir yılı ve de futbol ikliminin yarısını ardımızda bıraktık. Şimdi odaklanılması gereken bir bu kadar daha mücadele var. Maç sonrası verdikleri zafer pozlarının artması dileğiyle” dedi

Gençler coştu bir kere

Bülent Buda: Ligin ilk yarısı bitti. Ben de bittim. İkinci yarı için güvence veremem. Son üç oyun, dokuz puan. Alt sıraların boğucu ikliminden esen rüzgarla yükselerek serinlemek, soluklanmak. Zihinsel ve de fiziksel birkaç gün kafa dinlemek. Deniz kıyısını adımlamak, kitap okuyup müzik dinlemek. Hiçbir şey düşünmemek. Geçmişle hesaplaşmamak. Sadece kafayı ve kasları dinlendirmek. Peki neler oldu ilk yarıda? Çok gol yediler Ali Emre’ye rağmen. Gelgitler yaşadılar. ‘Acaba’lar birikti kafalarda. Biz ‘Tutunamayanlar’ı mı oynuyoruz, soruları… ne diyor şarkıcı? “Gençlik başımda duman. İlk aşk ilk heyecan” Et, mangal ateşinde, insan yaşamın içinde pişer. İkisi de yakar, acıtır. Ama damakta tat bırakır. Sondan geriye bir miktar yürüyelim. Bolu maçının son saniyeleri. Kaptan çeviriyor. Sami uzanıyor, dokunuyor. Takım kazanıyor. Gol sonrası sevincin dozunu, gücünü gözlemleyebildiniz mi? Ali Emre’nin penaltı kurtarışı sonrası kaptanın onu kucaklayışını? Ahmet Dereli’nin gerçek kimliğine dönüşü. Gollerindeki anlam, zarafet, incelik… balerinleri çağrıştıran Furkan’ın sağ kanattan zarif, incelikli girişimleri, eylemleri. Pes etmeyi bir kez öğrendin mi, alışkanlığa dönüşür. Ve şampiyonlar, başarana kadar oynamaya devam edenlerdir. İyi tatiller.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altınordu çok önemli Boluspor maçında motivasyonunu ve coşkusunu kazanmak üzerine kurmuştu. Maçın başında Ahmet Dereli’nin golüyle öne geçtikten sonra 45+1’de Berk durumu 1-1 yaptı. İkinci yarıya Bolu daha iyi başladı. 51. dakikada Hakan Bilgiç oyundan atıldıktan sonra maç daha rahat olur diye düşünürken tam tersi oldu. Ali Emre penaltı kurtardı. Berk’in şutu direkten döndü. Ancak 75. dakikadan sonra Altınordu mutlak üç puan için baskısının şiddetini artırdı. Takım olarak tempo, dayanıklılık ve enerjisiyle sahanın hakimiydi. Ve uzatmaların sonunda Ahmet İlhan’ın ortasında Sami galibiyet golünü getirdi. Bu maçta tüm oyuncular sahada tabir yerindeyse canını dişine taktı ve oynadı. Ancak kaleci Ali Emre ile sağ bek Furkan’ı çok beğendim. Hüseyin Hoca elindeki kadroyu yine ciddi, disiplinli ve işini severek yapıp asla mazeret bulmadan düşme hattının dışına çıkardı. Takıma kazandırılacak takviyelerle ikinci yarıda çok daha iyi bir Altınordu seyredeceğimize inanıyorum.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Kocaelispor ve Balıkesirspor maçlarındaki bol gollü zaferlerin daha da anlamlı hale gelmesi adına Boluspor maçı ayrı bir öneme sahipti. Kazanıp üçleme yaparak yeni yıla yeni umutlarla girme hedefinde olan Altınordu, ilk yarıda rakip üç direk arasına yalnızca bir kez isabetli şut atma başarısı gösterdi. Altınordu, orta alanda kurduğu baskı ile rakibini karşılamıştı. Son dönemde, kenar organizasyonlarının mimarı Hüsamettin’in startını verdiği oyunda Ahmet Dereli nefis bir son dokunuşla bu yarıdaki en iyi işi yaptı. Dereli son üç maçta harikalar yaratıyor. İkinci yarısı parsel parsel heyecan dolu maçta Bolu’nun ikinci yarı perdesinin açılmasıyla bir eksilmesi, dört dakika sonra yine Bolu adına değerlendirilemeyen penaltı atışı, maçın birden fazla kırılma anları olarak hafızalardaki yerini aldı. Son saniye üflemesi ile de devrenin, yılın son maçında yüzler güldü. İyisiyle, kötüsüyle, sevinciyle, hüznüyle bir yılı ve de futbol ikliminin yarısını ardımızda bıraktık. Şimdi odaklanılması gereken bir bu kadar daha mücadele var. Maç sonrası verdikleri zafer pozlarının artması dileğiyle.

Haberin Devamı

Menemenspor umudunu korudu

Bülent Buda: Epey oldu üç puanla tanışmayalı. Kendi alanında puan kayıpları da büyüyor. Rasheed olmayınca karşı kaleye ulaşmak, pozisyon üretmek de sorun oldu. Bursaspor maçında konuk takım ataklarda, pozisyon üretiminde öndeydi. Ahmet Sağat birkaç şık gol plaselerinden sonra üretimsiz sürece girdi. Batuhan kalesinde istikrarını, güvenilir yanını koruyor. Aslında kadroda seçenekli bir oyuncu grubu var. Genç adamlar istekli, çalışkan. Meşin yuvarlak da ayaklarına yakışıyor. Lakin bu oyun golle, gollerle taçlandırıldığında güzelleşiyor, mutlu kılıyor. Ligin ikinci yarısında ortam daha zorlu bir sürece girecek. Özellikle gol yollarındaki sorunlar çözüm bekliyor. Burası çok önemli. Giderek daha çok süre alan genç adamların karşı kaleye yakın oynayarak ya da sorumluluk üstlenerek gol pozisyonlarında ve gollerde var olmaları kaçınılmaz gibi. Bu lige çıkmak ve tutunmak için çok özveride bulunuldu. Aman dikkat.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Menemenspor mutlak üç puan alması gereken Bursaspor maçında bir puanla yetindi. Bursaspor tempolu oyunu ve ön alanda yaptığı presle Menemen kalesinde pozisyonlar buldu. Batuhan Kör üç net gol kaçırdı. Namık’ın şutu direkten döndü. Kaleci Batuhan yine çok iyi oynadı. 79. dakikada Ba’nın bomboş pozisyondaki vuruşu gol olsa sahadan üç puanla ayrılabilirlerdi. Menemen adına olumlu olan, disiplinli oyun ve mücadele gücüydü. Bu maç da gösterdi ki kadroya en az üç oyuncunun takviye edilmesi şart. Takımlar güçlü, lig çok zor.

Gençler coştu bir kere

 

ALKIŞLAR DENİZLİSPOR’A

Bülent Buda: Erzurum’un yıkıcı soğuğunda takır takır, başa baş yarışırlarken Djedje kendini oyundan resmen ve cebren attırdı. Bu adamların içtenliğine inanmıyorum. Takım can çekişiyor. O adam hakemle kapışıyor. 10 kişi kalmalarına karşın içtenlikle ve nitelikli yarıştılar. Ve de hızlı bir karşı atakla Erzurum savunmasını eksik yakalayarak Darri’nin kusursuz bitirici vuruşuyla öne de geçtiler. Ama ne var ki ağır baskı altında, bir eksikle direnemediler, kaybettiler. Ve de ligin ilk yarısını düşük bir puanla dipteki Balıkesir’in bir üstünde bitirdiler. Transfer yapamayacaklarını varsayarsak ligi, var olan kadroyla, eğer uçan, kaçan olmazsa sürdürecekler. Çok açık vurgulamak zorundayım. Ligin ilk yarısında oynadıkları futbol kalitesi ile tutunamazlar, düşerler. Çok daha fazlasını alanda sergilemeleri, özellikle de Denizli’de, kendi alanlarında puan yitirmemeleri temel zorunluluk. İnsanın aklı almıyor. Büyük, zengin bir kentin tek takımı ne halde! Yaşadığımız şaşırmaktan da fazlası. 

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Denizlispor, Erzurum deplasmanında 1-0 öne geçmesine rağmen elbette saha ve hava şartlarına ilaveten Djedje’nin hakem tarafından yanlış değerlendirme sonrası oyundan atılmasıyla güç kaybına uğradı. Ve sonuçta Erzurumspor üç puanı aldı. Denizlispor’u düşme hattının içerisinde bıraktı. Denizlispor kadrosunun düşme hattındaki  yeri hak etmediğini çok kez yazdım. Taraftar da haklı olarak alınan sonuçlara bakıyor. Büyük eksiklerine rağmen Türkiye Kupası’nda Galatasaray’ı elemesi büyük bir zaferdir. Başta kaleci Abdülkadir olmak üzere tüm oyuncuları kutluyorum. Bu zafer gelecek adına umuttur.

Mehmet Demirtaş: Ligin alt kısımları kendi içindeki sonuçlarıyla her takım için tehlike oluşturabilecek şekilde. Kazanılan her puan ya da girilen her pozisyon haftalık sıralamayı etkiliyor. İkinci yarısı çok daha zorlu ve çekişmeli geçecek olan 1. Lig’de Denizlispor, zirve adaylarından Erzurumspor deplasmanında öne geçmişti. İlk yarı itibariyle zorlu rakibine pek de pozisyon şansı tanımadılar. Darri’nin golü sonrası ise top ve oyun üstünlüğü Erzurumspor’a geçti. Yenen iki golle de gardları düştü. Bireysel yeteneklerini aktif hale getiren ev sahibi üçüncü golü de bulunca maç, son düdükten çok önce tamamlanmıştı. Tüm olumsuzluklara rağmen kupada Galatasaray’ı elemeleri gerçekten onlar için büyük kazanım oldu. Ligin ikinci yarısı çok başka bir Denizlispor izleyeceğimiz kesin.