Ege Gençlere, İEÜ ile Metaverse deneyimi

Gençlere, İEÜ ile Metaverse deneyimi

10.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İEÜ+KREA), İzmir Özel Türk Koleji (İTK) için ‘2K: Kreatif Kampüs’ adlı proje hazırladı.

Gençlere, İEÜ ile Metaverse deneyimi

Liseli gençlerin teknolojik becerilerini geliştirmek, Metaverse ortamından faydalanarak öğrenim süreçlerini hızlandırmak amacıyla hayata geçirilen proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan fon almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Önemli bir kazanım

Gençlerin bilim ve teknolojiyi rehber edinerek kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayacak projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını söyleyen İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Endüstri ve Metaverse, hayatımızın merkezine girmeye başlayan ve çağın gereklerini, vazgeçilmezlerini ifade eden kavramlar. Bilginin sürekli değiştiğini, bilgiye ve yeniliğe dayalı rekabetin her geçen gün arttığını da düşünürsek, teknoloji alanında gençlerimiz için atacağımız her adımın çok değerli olduğunu görürüz” dedi. İEÜ+KREA Müdürü Dr. Sevay İpek Aydın ise gençlerdeki dijital yetkinliği artırma noktasında önemli bir projeye imza attıklarını dile getirdi. l İHA