Ege Gençlerin yeni adresi

Gençlerin yeni adresi

30.01.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Efeler’de dokuzuncu kitap kafeyi hizmete açan Başkan Atay eğitimde fırsat eşitliği için yatırımlara devam edeceğini söyledi .

Gençlerin yeni adresi

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın şehre armağan ettiği Kitap Kafelerin ünü ülkenin dört bir yanına ulaştı. Efeler’de dokuzuncu kitp kafeyi hizmete açan Başkan Mehmet Fatif Atay, eğitimde fırsat eşitliği için yatırlara devam edeceğini belirtti. Kentte yaşayan öğrenciler ve gençlerin çokça vakit geçirdiği yerlerden olan Kitap Kafeler, pazar günleri hariç 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Hızlı internet bağlantısı ve ücretsiz ikramlarıyla öğrencilerin ders çalıştıkları, kitap okudukları ve araştırmalar yaptıkları Kitap Kafeler, bilgiye ulaşımı daha kolay hale getiriyor. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan ve Tıpta Uzmanlık Sınavı’na hazırlanan Merve Tirimoğulları, “Evde tek başına çalışmak sıkıcı oluyor. Böyle yerler motivasyon kaynağı” diye konuştu. Aydın Lisesi öğrencisi Gülşen Dila Yılmaz ise “Projeler devam etmeli sayısı artırılmalı. Kütüphanelere göre çok daha temiz” dedi. KPSS’ye hazırlanan Merve Ateş, çalışanların çok güler yüzlü olduğunu söyledi, “Çay ve suyu ücretsiz alabilmek önemli. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Haberin Devamı

Kapanan yollar açıldı

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, taşkınlar nedeniyle kapanan Karaköy ve Dalama Bucağı Yeniköy mahallelerindeki sokak ve arazi yolları yeniden kullanıma açtı. Başkan Mehmet Fatih Atay’a teşekkür eden Dalama Bucağı Yeniköy Mahallesi Muhtarı Kenan Akbay, “Mahalle sakinlerimiz sabah su baskınları oluştuğunu ve evlerinden çıkamadığını söyledi. Efeler Belediyesi hemen yardımımıza koştu” dedi. Ekipler, yağış nedeniyle bazı mahallelerinde meydana gelen hasarlara da anında müdahale etti.

Oyunla eğlendiler

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın, kenti kültür ve sanatla anılan kent yapma yolunda hayata geçirdiği Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, “Nasreddin Hoca ve Çocuklar” adlı oyunuyla yarıyıl tatilindeki öğrencileri eğlendirdi. E.B.Ş.T. Sanat Yönetmeni Serkan Fırtına’nın yazıp yönettiği oyun, Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu’nda 2 seans halinde sergilendi. Öğrenciler ve aileleri tarafından yoğun ilgiyle izlenen oyun, seyircilere keyifli anlar yaşattı. Aileler, Başkan Atay’a teşekkür etti.