Ege Gençliğin önü açık

Gençliğin önü açık

16.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Gençliğin önü açık

Türk Kültür Vakfı, TÜSİAD, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve LİYAKAT, proje ve burslarla yeni kuşağın geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Yeni girişimcilerle ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Haberin Devamı

Türk Kültür Vakfı’nın (TKV) İzmir Koordinatörlüğü EVA Gönüllüleri dünyanın en büyük öğrenci değişim programlarından biri olan AFS sınavlarını kazandığı halde maddi imkansızlıklar nedeniyle yurtdışına gidemeyen liseli bir kız öğrencinin masraflarını karşılamak amacıyla kermes düzenliyor. Alsancak Küçük Kulüp’te 27 Mart çarşamba günü gönüllülerin ve İzmir Turizm Folklor Derneği üyelerinin el emeklerinden oluşan ürünler satılacak. Elde edilen gelir de burs olacak.

EVA’nın açılımının “Europe For All” yani “Herkes İçin Avrupa” olduğunu belirten TKV Ege Bölge Koordinatörü Nesrin Kaçan, “Bu değişim programı, farklı ülkelerde bulunan 35 yaş üzeri AFS’li annelerden, babalardan ve öğretmenlerden oluşan grupların, kendi ekonomik koşulları içinde farklı kültürleri tanımasına olanak sağlıyor. Ziyaret süresince eşleştirilen katılımcılar birbirlerinin evlerine konuk oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Gençlikte iş var

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yeteneği kazandırmak amacıyla 2011’den bu yana düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! projesine 2019 döneminde en çok başvuru Ege Bölgesi’nden oldu. Yoğun ilgi üzerine EGİAD ve BASİFED iş birliğindeyse projenin ‘Ege Modeli’ hayata geçirildi. 21-22 Şubat tarihlerinde Ege Girişimcilik Kampı düzenlendi. Beş üniversiteden 38 girişimci adayı katıldığı etkinlikte gençler, iş modeli kanvasından müşteri kazanımına, ihtiyaç doğrulamadan fikri hakların korunmasına, destek ve yatırım süreçlerinden sunum tekniklerine kadar birçok konuda eğitim aldı, iş dünyasından isimlerle tanışma ve bağlantı kurma olanağı buldu. 2 Mart Cumartesi ise EGİAD’da düzenlenen sunum gününde; Purple Ekibi Alp Avni Yelkenbiçer-Yelkenbiçer Grup’tan; Cupid’ness Ekibi Pagy EGİAD Melekleri’nden; Tıkla Bakıcım Gelsin Ekibi Kuşgöz-Kuşgöz İzmir Vinç Kiralama’dan, Car4future Ekibi Neşe Gök-İnci Holding’den; Meshine Ekibi Özüm İlter Demirci-Bayteks Tarım Ürünleri’nden, Filabox Ekibi de Güngör Çınar-Ege Asal Metal’den rehberlik almaya hak kazandı. İki ay boyunca iş fikirlerini iş planına dönüştürmek için rehberlerle birlikte çalışacak ekipler, 7 Mayıs’ta gerçekleştirilecek final gününde iş planlarını TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege jürisine sunacak.

Haberin Devamı

Denizdeki fırsatlar

“Denizde iş var, denizde gelecek var” sloganıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin başlattığı İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasına destek veren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Ege Bölgesi’nde 17 üniversiteden 11 bin öğrencinin katıldığı Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nda gençlerle duayen isimleri bir araya getirdi. Omikron Deniz Hizmetleri CEO’su Kaptan Özgür Alemdağ, “Yurtdışında ve yurtiçinde gemiadamı ihtiyacı ve fırsatları”, Arkas Denizcilik Liman Operasyonları Koordinatör Yardımcısı Haluk Özkaynak, “Gemi işletmeciliği ve konteyner acenteliği”, Catoni Deniz İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erman Atik, “Gemi acenteliği ve enerji lojistiği”, Alesta Denizcilik Genel Müdürü Birol Akgöz, “Dökme yük gemi acenteliği” konusunda bilgi verdi. TCDD İzmir Liman İşletme Müdür Yardımcısı Metin Özyılmaz, “Liman işletmeciliği”, SETUR Kuşadası Marina Müdürü Can Polat “Marina işletmeciliği”, Dachser Türkiye Genel Müdürü Gökçen Atalayer, “Taşıma işleri organizatörlüğü”, Transatlantik Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Deniz “Brokerlik”, CIS Karkont Gözetim Ortağı ve Genel Müdürü Orçun Erbayraktar, “Yük ve deniz gözetimi” konularını anlattı. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Türk denizcilik sektörünün büyümeye devam edeceğine ve dünya insanı olarak kendini yetiştirmiş gençlere yeni iş fırsatları doğacağına inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni Yıldızlar

LİDER Yaratıcı Katılımcılar Derneği de (LİYAKAT), yeni üyelerle yeni yıldızlar yaratmak üzere projelerine hız verdi. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi “Gençleri ve kadınları ekonomiye kazandırmak üzere yeni dönemde yıldız girişimcileri ortaya çıkaracağız. Melek yatırımcı arayan ya da hayatında ilk kez proje yazıp elinden tutacak bir kimse arayanlar LİYAKAT’ın desteğinden yararlanıyor. Girişim Kampüsü ile de Türkiye’nin her yerinden yüzlerce girişimci adayına ulaşıyoruz” dedi.