Ege GENCO ERKAL ile ‘Nereye Gidiyoruz?’

GENCO ERKAL ile ‘Nereye Gidiyoruz?’

24.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de geçtiğimiz aylarda seyirciyle buluşan ve büyük ilgi ilgi gören, “Nereye Gidiyoruz? Azizlikler” adlı tiyatro oyunu 31 Mayıs’ta yeniden sahnelenecek.

GENCO ERKAL ile ‘Nereye Gidiyoruz’

Usta tiyatro oyuncusu Genco Erkal’ın yönettiği ve oynadığı “Nereye Gidiyoruz? Azizlikler” Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu’nda İzmirlilerle buluşacak. Genco Erkal’ın, Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından uyarladığı ve tek başına oynadığı bu çağdaş meddah gösterisinde, bugünlerde herkesin birbirine sorduğu “Nereye gidiyoruz?” sorusuna yanıt aranıyor.

Haberin Devamı



Bornova’nın ‘Artizleri’

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda yetişen kursiyerler, yeteneklerini sergiliyor. Kursiyer Oyunları Festivali’nde, gençler, çocuklar ve yetişkinler, aynı sahneyi paylaşıyor ve izleyenleri büyülüyor. Minik tiyatrocular, Müjdat Gezen’in yazdığı ve Ayşegül Aydın’ın yönettiği “Artiz Mektebi” adlı oyunla izleyici karşısına çıktı. Özel bir konservatuvarda geçen öğrenci, öğretmen ve aile ilişkilerinin, dönemin politik koşullarının mizahi bir dille anlatıldığı oyunda 11-14 yaş arası çocuklar izleyenlerden bol bol alkış aldı. 12 Haziran’a kadar, 900 kursiyerin oynayacağı 17 oyunun daha sergileneceği ifade edildi.


Cumhuriyet’i suluboya resimlerle anlattılar

Buca Belediyesi’nin Suluboya Ressamlar Derneği ile düzenlediği “Cumhuriyet” konulu 2. Ulusal Suluboya Resim Yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 132 eser katıldı, 6 eser ödüllendirildi, 50 resim Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Belediye Başkanı Ercan Tatı, eşi Oya Tatı, Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya’nın da katıldığı ödül töreninde ilk üçe giren Salim Yılmaz, Orhan Güler ve Binnur Okkan’a ödülleri verildi. Binnur Okkan, Başkan Tatı’nın ilkokuldan arkadaşı çıktı.

Yazarlar