Ege Gerçek Asya, Malezya

Gerçek Asya, Malezya

27.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Son yıllarda Uzakdoğu’nun gözde turizm ülkelerini geride bırakan Malezya, turkuvaz plajları, tropik tatil merkezleri ve dünyada ilk üçe rahatlıkla girebilecek Kuala Lumpur kenti ile “Gerçek Asya Biziz” sloganını gerçeğe dönüştürmüş

Gerçek Asya, Malezya

Çok değil bundan 5-10 yıl önce Uzakdoğu denilince ilk akla gelen ve görülmesi tavsiye edilen ülke Singapur’du. Fakat Malezya son yıllarda yaptığı turizm yatırımları ve eski başkenti Kuala Lumpur’u bir dünya şehri olarak tanıtınca Singapur’u bile sollayıp geçti.
Malezya Başbakanı Abdul Rozak’ın tüm dünyaya vermek istediği mesaj “Gerçek Asya biziz” sözü hemen hemen hedefine ulaşmış. Turkuvaz rengi plajları ünlü tatil yöreleri yanı sıra yakın tarihe kadar başkent olan Kuala Lumpur, tam bir dünya kenti olmuş durumda. 1800’lerin başında kalay madenlerinin bulunmasıyla madenci köyü olarak kurulan Kuala Lumpur’un anlamı “Çamurlu Kavşak”.
Çamurlu Kavşak’tan bugün dünyanın en güzel kentlerinden biri yükselmiş.
Kent estetiği, yeşil alanlar, parklar ve yaşam alanları olarak Kuala Lumpur tereddütsüz dünyada ilk üç kent içinde yer alır.
Dünyanın sayılı yüksek binalarına ev sahipliği yapan şehirde en ünlü gökdelen 452 metre yüksekliğiyle Petronas İkiz Kuleleri.
Kuala Lumpur ultra modern bir şehir yapısına kavuşurken sömürge döneminin en güzel yapıları ile birlikte 2. Dünya savaşının dükkân evleri kente ayrı bir güzellik katmaya devam ediyor.
Modern bir şehirde olması gereken tüm alt yapı ve güzelliklere sahip şehirde bahçeler ve parklar gerçekten görülmeye değer.
Park ve meydan kavramlarının da en güzel örneklerini bu şehirde görmek mümkün... Birbirinden değişik tropik ağaç ve çiçeklerin yanı sıra, havuzlarla zenginleştirilmiş olan parklar, geceleri de gökdelenlerin renk renk aydınlatılmasıyla ortaya doyumsuz görüntüler çıkarıyor.
Bu doğal güzelliklerin yanı sıra; Kuala Lumpur alışveriş çılgınları için de bulunmaz bir cennet! Tüm dünya markalarını birarada bulmak mümkün; devasa alışveriş merkezlerinde yok yok. Dünyanın en ünlü giyim, mücevherat, elektronik, kozmetik ürünlerini satan markalar, dünya mutfaklarının en güzel lezzetlerinden örnekler sunan restoranlar, hepsi bu dev alışveriş merkezi ve modern caddelerde.
Birçok ırkın karışmasından oluşan ülke nüfusunun yüzde 57’si Malaylar, yüzde 25’i Çinliler, yüzde 8’i Hintliler, yüzde 10’u da diğer azınlıklardan oluşuyor.
21 milyon nüfusa sahip Malezya’nın tarihi ve çok kültürlü geçmişi arasında sıkı bir bağ var. Bu ilginç kültürel çeşitlilik, ülkenin dış dünya ile süre gelen ilişkilerinden ve Portekiz, Hollanda, İngiliz sömürge yıllarından kaynaklanıyor.
Başta petrol olmak üzere; palmiye yağı, doğal kauçuk ve kereste başlıca ihraç ürünleri... Her yıl 40 milyar dolar ticaret fazlası veren ülke, Türkiye ile ticarete çok açık! Tam Türkçesiyle bizleri ortak iş yapmak için bekliyorlar. Malezya şeklen, krallıkla yönetilen çok partili demokratik bir sisteme dayalı bir konfederasyon...