Ege Giyim Sanayicileri’nin yeni patronu Torun

Giyim Sanayicileri’nin yeni patronu Torun

30.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İki dönemdir başkanlık yapan Nedim Örün, bayrağı Özcan Torun’a devretti. Örün veda konuşmasında yaptıklarını bir cümlede özetledi, özeleştiriye ise dakikalar ayırdı

Giyim Sanayicileri’nin yeni patronu Torun

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Genel Kurulu yapıldı. İki dönemdir başkanlığı yürüten Nedim Örün bu kez aday olmadı. Tek listeyle gidilen seçimde başkanlığa Özcan Torun seçildi.
Bayrağı Torun’a devreden Nedim Örün, veda konuşmasında, yaptıklarını bir cümlede özetledi, özeleştiriye ise dakikalar ayırdı.
EGSD olarak dar bir personel kadrosuyla eşzamanlı etkinlik yapabilen tek dernek olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Örün, gelecek dönem yönetim kuruluna, sivil toplum kuruluşlarına sunulan desteklerden yararlanarak personel kadrosunu genişletme önerisinde bulundu.

Yapamadıklarımız da var
Nedim Örün, konuşmasında, gerçekleştirdikleri etkinliklerin ayrıntısına girmedi, en uzun zamanı gerçekleştiremedikleri ancak hala hedeflerinde bulunan faaliyetlere ayırdı. Örün, “Gerçekleştirdiklerimiz yanında yapamadıklarımız da var. Biri, İzmir’de bir ‘Moda Tasarım Bölgesi’ oluşturulması” dedi.
Markalaşma konusundaki başarıyı da yeterli görmediğine işaret eden Örün, sözlerine şöyle devam etti: “Yarım kalan bir diğer projemiz de Uğur Menemenlioğlu’nun ortaya attığı Organik Fashion İzmir... Umarım bu proje de kısa sürede tamamlanır ve kent için bir kazanç olarak EGSD’nin başarıları içinde yerini alır.”

Çıtayı daha yükselteceğiz
Yeni başkan Özcan Torun ise zor bir dönemde işbaşına geldiklerini belirterek, “Çok büyük işler yapmış bir derneğin yeni yönetimi olarak çıtayı biraz daha yükseltmek için canla başla çalışacağız” dedi.

işte yeni yönetim
Özcan Torun, Ahmet Özcan, Atınç Abay, İlhan Kuloğlu, Levent İşman, Mukadder Özden, Mustafa Tunçer, Onur Işık, Özlem Mete, Şükrü Eroğlu ve Tarkan Şahan.

3 yılda neler yapıldı ?
If Wedding Fashion İzmir’e öncülük yapıldı. Gelinlik Tasarım Yarışması düzenlendi. Organik Fashion İzmir projesi başlatıldı. Moda Tasarım Kumpanyası gerçekleştirildi. Fason atölyelerle üreticilerin elektronik ortamda buluşması için altyapı hazırlandı. Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’na resmen üye olundu. Birçok fuara katılım sağlanırken, İran ve Azerbaycan’da fuarlara imza atıldı, bu ülkelerden alım heyetleri getirildi. Hazır giyim sektörünün ağır iş kolundan çıkarılması için etkin çalışmalar yapıldı ve başarıya ulaşıldı.