Ege Göğüs Hastanesi’ne hijyende 10 puan!

Göğüs Hastanesi’ne hijyende 10 puan!

03.03.2017 - 04:33 | Son Güncellenme:

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ‘hijyen kontrol testi’nden başarıyla geçti. Testin amacı; sağlık hizmeti kaynaklı enfeksiyonların önüne geçmek...

Göğüs Hastanesi’ne hijyende 10 puan

DR. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin, Yoğun Bakım, Ameliyathane ve Acil Servis gibi özellikli birimlerinde yüzey temizliğinin hastane standartlarına uygunluğu hijyen kontrol testi ile 30 saniye gibi kısa bir süre içerisinde ölçülüyor. Temizlik öncesi ve sonrası yapılan ölçümler hastanenin Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından çevresel ve hastane kaynaklı enfeksiyonları önlemek amacıyla kaydedilip takip ediliyor.

Haberin Devamı

Testler yapılıyor

Özellikle hasta ve çalışanların sık kullandıkları yüzeyleri (tıbbi cihazlar, masalar, yataklar, kapı kolu v.b.) hedef alan yöntem ile hastanede yapılan temizlik bu test sayesinde kanıtlanmış oluyor.

Testin amacının, hastanede oluşabilecek sağlık hizmeti kaynaklı enfeksiyonların önüne geçmek olduğunu vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı ve aynı zamanda hastane enfeksiyon kontrol hekimi Doç. Dr. Güneş Şenol, “Hastanemizin Enfeksiyon Kontrol Komitesi olarak hastane içinde yapılan temizlikle yakından ilgileniyoruz. Temizlik ve hijyen kavramları birbirleriyle çok yakın ancak farklı kavramlar. Bir alan temiz gözükse bile hijyenik olarak yeterli olmayabilir. Şu anda haftalık olarak tekrarladığımız bu testle, yapılan temizliğin hangi noktalarda iyileştirilmesi gerektiğini belirleyerek çalışmalarımıza başladık” diye konuştu.

Yazarlar