Ege Golcüden yana yüzü gülmedi

Golcüden yana yüzü gülmedi

14.01.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de bu sezon 3. yılını geçiren Göztepe, golcülerinde bir türlü istikrarı yakalayamadı. Adis Jahovic ile başlayan serüvenin ardından Demba Ba ve Eren Derdiyok’a güvenen sarı kırmızılılar hüsrana uğradı

Golcüden yana yüzü gülmedi

Tam 14 yıl sonra 2017-2018 sezonunda Süper Lig’e dönen Göztepe, gol sıkıntısını Adis Jahovic’le çözdü. O sezonun ilk yarısında Jahovic’ten maksimum şekilde verim alan sarı kırmızılılar parasal konular yüzünden deneyimli oyuncuyu Konyaspor’a sattı. Jahovic’in ayrılmasının ardından Göz Göz’e dünyaca ünlü yıldız Demba Ba transfer edildi. Senegalli futbolcu Göztepe ile çıktığı 13 maçta 7 gol kaydetti. Ancak Demba Ba’nın da İzmir macerası kısa sürdü. Jahovic ve Demba Ba’dan azda olsa verim alan sarı kırmızılılarda takıma kazandırılan Nabil Ghilas, Sokol Cikalleshi, Samed Ali Kaya, Eren Derdiyok, Deniz Kadah ve Jerome bir türlü beklenen performansı sergileyemedi. 

Haberin Devamı

Eren, hayal kırıklığı

Büyük umutlarla Galatasaray’dan alınan Eren Derdiyok, hayal kırıklığı yarattı. 5 Süper Lig, 4 de kupa müsabakası oynayan gurbetçi, devre arasında kadro dışı kaldı. Eren Derdiyok ligde golle tanışamazken, kupada 4 maçta 3 kez ağları sarstı. Göztepe’nin mevcut kadrosunda yer alan Deniz ile Jerome gol yollarındaki sıkıntıları gideremedi. Geçen sezon Göztepe’ye imza atan ikiliden Deniz, zaman zaman santrforda değerlendirildi ancak geçen yılın ikinci yarısında iyi performans sergilese de özellikle bu yıl takıma ilaç olamadı. İngiliz oyuncu Jerome ise 2018-2019 sezonunda 28 maçta 5 gol atarken, bu yıl ise 12 karşılaşmada iki kez sevinç yaşadı.

Adebayor geliyor

Göztepe, yine kendisini şahlandıracak bir golcüyü almak için kolları sıvadı. Yönetimin listesindeki son olarak Kayserispor forması giyen Emmanuel Adebayor ile prensipte anlaşma sağladığı iddia edildi. Göz Göz’ün Kayserispor’la yollarını ayıran dünyaca ünlü Togolu golcünün transferini en kısa sürede açıklaması bekleniyor.