Ege Gönüllüler güç verdi

Gönüllüler güç verdi

22.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Gönüllüler güç verdi

Kök hücre nakliyle lösemiyi yenen dokuz yaşındaki Emre Çatal, kendisi için kampanya düzenleyen lise öğrencilerini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Öğretmen Ömer Faruk ve Aysen Çatal çiftinin oğlu Emre’ye Kasım 2017’de lösemi teşhisi konuldu. Donör arayışı sırasında uygun 4 donörden 3’üne ulaşılamaması, diğerinin ise vazgeçmesi nedeniyle zor günler yaşayan Emre’ye en büyük destek babası Ömer Faruk Çatal’ın görev yaptığı Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden geldi.

Gönüllüler güç verdi

Mimar olacak

“Emre’ye umut ol” sloganıyla sosyal medyada kampanya düzenleyen öğrenciler, İzmir’i sokak sokak gezerek donör olma çağrısında bulundu. Emre’yi tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de yalnız bırakmayan öğrenciler, kampanya kapsamında yüzlerce bağışçıya ulaştı. Lösemiyi Antalya’da yapılan operasyonla yarı uyumlu babasından alınan kök hücre sayesinde yenen Emre, gönüllü ağabey ve ablalarını unutmadı. Hayata tutunan Emre ilk iş kendisi için kampanya düzenleyeren gönüllü öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilere ve öğretmenlerine çiçek veren Emre, “Benim iyileşmem için destek veren ağabeylerime ablalarıma teşekkür ederim. Bundan sonra hasta çocukları ziyaret edeceğim ve onlara umut vereceğim. Hasta arkadaşlarım morallerini bozmasın, beni düşünsün” dedi. Mirar olmak istediğini belirten Emre, löesmili çocukla riçin hastaneler yapmak istediğini dile getirdi.