Ege Gözleri milli formada

Gözleri milli formada

20.01.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

Torbalı Belediyespor’un U12 basketbol takımında oynayan üçüzler Azra, Asya ve Ada Çalık, performansıyla dikkat çekiyor. Kardeşlerin hedefi, milli takımda yer almak

Gözleri milli formada

Torbalı’da yaşayan Himmet-Ahu Çalık çiftinin üçüz çocukları Azra, Asya ve Ada, Türkiye’de bir spor kulübünde forma giyen tek üçüzler olma özelliği taşıyor. Torbalı 80’inci Yıl Okulu’nda eğitim gören üçüzler, Torbalı Belediyespor’un U12 basketbol takımında forma giyiyor. Birbirlerine tıpa tıp benzeyerek özellikle müsabakalardaki rakiplerini şaşkına çeviren Azra, Asya ve Ada Çalık kardeşler, takımın skor yaklaşık yüzde 80’ini karşılıyor. Gösterdikleri performansla takımın vazgeçilmezi olan kardeşler, milli takımda oynamak istiyor.

Haberin Devamı

Üçüz kardeşlerden Azra Çalık, “Kardeşlerimle birlikte 4 yıldır basketbol oynuyoruz. Basketbol oynamayı çok seviyorum. Biz üç kardeşin hedefi milli takımda birlikte oynamak. Bunun için durmadan çalışacağız” dedi. Ada Çalık da, “Onlarla zaman geçirmekten çok mutlu oluyorum” diye konuştu. Kardeşlerden Asya Çalık, “Kendimizi her zaman geliştirmemiz lazım. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için durmadan çalışacağız” ifadesini kullandı.

Üçüz kardeşlerin 2 yıldır antrenörlüğünü yapan Mehmet Ali Demir ise, “Antrenmanlara gösterdikleri ilgi, maçlarda gösterdikleri performanslardan çok memnunum.  Üçünün de çok iyi yerlere geleceğine inancım sonsuz. Karşılaşmalarda bazen ilginç diyaloglar yaşanıyor. Rakip sporcular üçüzler için, ‘Bunlar bir türlü bitmiyor. Birini geçsek diğeri çıkıyor ne yapalım’ diye serzenişte bulunuyor. Ama herkes onları çok seviyor” dedi.