Ege Gözlük ve lenslerden kurtulabilirsiniz!

Gözlük ve lenslerden kurtulabilirsiniz!

27.10.2018 - 00:43 | Son Güncellenme:

Özel Ata Sağlık Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Safiye Yılmaz lazer işlemi için uygun hastalarda uygulanan bilgisayar kontrollü Excimer Laser sistemleri ile kornea olarak adlandırılan gözün saydam tabakasının şeklinin değiştirilerek miyop, hipermetrop ve astigmat gibi görme kusurlarının giderileceğini söyledi.

Gözlük ve lenslerden kurtulabilirsiniz

Sistem hakkında bilgi veren Prof. Dr. Yılmaz, “Bir nevi kozmetik bir ameliyattır. Kontakt lens ya da gözlük kullanmak istemeyen ve lazer işlemi için uygun olan hastalara uygulandığında yüzde yüze varan ve yüz güldüren sonuçlar alınmaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nasıl uygulanır?

Operasyonun hastanın ameliyathanede hazırlık aşamaları ve işlem sonrası ameliyathaneden ayrılma süreci de dahil olmak üzere ortalama 20 dakika kadar sürdüğünü belirten Prof. Dr. Safiye Yılmaz, “Bu işlem için öncelikle hastanın gözünün üst kısmındaki saydam olan tabaka dediğimiz korneasından bir kapakçık kaldırma işlemi yapılmaktadır. Eskiden 120 mikron hedeflenirken 160 mikronluk bir kapakçık kaldırılabilmekteydi. Günümüzde femtosaniye adını verdiğimiz lazer sistemiyle 120 mikron hedefleniyorsa 120 mikronluk kapakçık kaldırma işlemi başarı ile gerçekleştirilebilmektedir” şeklinde konuştu.

Hangi hastalar için uygun?

Ameliyat için esas kriterin 18 yaş ve üzeri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Safiye Yılmaz, “Bir takım tetkiklerle gözün lazer için uygun olup olmadığına bakıyoruz. Kornea kalınlığı burada çok önemli. Kornea kalınlığı yeterli olmayan hastalarla, göz kuruluğu, katarakat, keratakonus gibi göz hastalıkları olan ve hamile hastalarımıza uygulanmamaktadır” dedi.