Ege Göztepe’nin ilk hedefi Süper Lig

Göztepe’nin ilk hedefi Süper Lig

28.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazetecilerle kahvaltıda buluşan Başkan İmam Altınbaş, futbolda üst lige çıkmadan, diğer branşlarda başarıyı hedeflemeyeceklerini açıkladı. Altınbaş, yükün tamamen üzerlerine bırakılmasını eleştirdi

Göztepe’nin ilk hedefi Süper Lig

Göztepe Başkanı İmam Altınbaş, kulübü 4 yıl içinde amatör kümeden Bank Asya 1. Lig’e taşımalarına rağmen hala yerel yönetimden destek göremediklerini söyledi. İzmirli basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Altınbaş’a, Başkan Vekili Serdar Samur ve Futbol Direktörü Ali Gültiken de eşlik etti. Türk futbolunda bir ekol yaratmak için yola çıktıklarını Başkan Altınbaş, “4 yılda büyük mesafe kat ettik. Holdingden para gelsin, çark dönsün, anlayışıyla sistem yürümez” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Göztepe şirket olduğu için destek veremeyiz” sözlerine isim vermeden gönderme yapan Altınbaş, “Bu geminin batmaması için destek şart” diye konuştu..

Birlikte yönetelim
Birlikte hareket etmek gerektiğini sözlerine ekleyen İmam Altınbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes Göztepe’de, yönetici gibi elini taşın altına koymalı. Kulübü birlikte yönetmeliyiz. Şu an tesis konusunda engelimiz yalnızca bürokrasi. Sportif anlamda da futbol takımını Süper Lig’e taşımadan diğer branşlarda üst liglere çıkma mücadelesi vermeyi düşünmüyoruz.” TMSF’nin, Göztepe AŞ’nin yarışmacı haklarını kendilerine borçsuz devrettiğini hatırlatan Altınbaş, Göztepe Spor Kulübü Derneği’nin 40 milyon TL’lik borç yükü nedeniyle üye kabul edemediklerini bildirdi.

KSK’ye zeytin dalı
Göztepe Başkanı İmam Altınbaş, Bank Asya 1. Lig mücadelesi öncesi taraftarlara centilmenlik mesajları verdi, Karşıyaka’ya da zeytin dalı uzattı. “Biz kimseyi Karşıyakalı, şuralı, buralı diye ayırmıyoruz” diyen Altınbaş, “Spora gönül veren herkesi seviyoruz. İnsanları üzecek, kıracak taraftarlık istemiyoruz. Ölümüne taraftarlık olmaz. Seyircisiyle, camiasıyla, yöneticisiyle, gazetecisiyle yeni bir model oluşturma peşindeyiz” şeklinde konuştu.

Yolları, İspanya’da kesişti
Göztepe Futbol Direktörü Ali Gültiken, Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal’ın kendisiyle aynı oyuncularla ilgilendiğini söyledi. Geçen hafta İspanya’ya giderek bazı genç oyuncuların transferi konusunda Barcelona Kulübü yetkilileri ile bir araya geldiğini hatırlatan Gültiken, “Benden sonra bu ülkeye giden Reha Hoca da, aynı isimlerle temas kurmuş. Demek transfer çekişmeli geçecek” dedi.
Bank Asya 1. Lig’de bekleme yapmadan Süper Lig’e yükselip orada kalıcı olacak bir kadro kurmak için çalıştıklarını anlatan Ali Gültiken, şöyle devam etti: “Oluşturduğumuz izleme komitesinin Türkiye’de örneği yok. Elimizdeki kapsamlı listeden nokta hedefler belirliyoruz. Takip ettiğimiz isimleri transferler netleşinceye kadar açıklamayacağız.”