Ege Göztepe'de fırtınalar koparır

Göztepe'de fırtınalar koparır

06.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Geçen sezon Süper Lig’de müthiş performansıyla dikkatleri üzerine çeken Göztepe, ligdeki ikinci yılında, ilk senesindeki konumundan 8 puan geride kaldı. Devreyi 22 puanla 10. sırada tamamlayan sarı kırmızılıları değerlendiren usta kalemlerimiz, “Ligin ikinci yarısı bambaşka bir Göz Göz izleyeceğiz. Hazırlıklı olun” dedi.

Göztepede fırtınalar koparır

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 9 mağlubiyet alarak devreyi 22 puanla 10. tamamlayan Göztepe, bekleneni tam anlamıyla ortaya koyamadı. Ligin ikinci yarısına Antalya kampında hazırlanan sarı kırmızılılar, Teknik Direktör Kemal Özdeş önderliğinde üst sıralara yükselme mücadelesi verecek. Millliyet Ege Spor Servisinin usta kalemleri, ikinci yarıda ortaya koyacağı performansının merakla beklendiği Göztepeyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

1. Göztepe’nin ilk yarıdaki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fatih Tanfer: Enteresan bir Süper Lig ilk yarısı yaşadık. İstatistikler yalan söylemez diyorlar, o zaman resmi verilerden birkaç rakamla karşınıza çıkalım. Maç başına ikili mücadelede kazanma oranı en yüksek %53 ile Çaykur Rizespor. Ama gel gör ki Çaykur Rizespor ligin dibinde. Konumuz ve İzmirimizin gözbebeği Göztepe ise puan cetvelinde 9. sırada ama lider Medipol Başakşehir’le aynı oranda. Demek ki futbolda doğruları yapan, hızlı oynayan, rakip kaleye etkili bir biçimde hücum ve doğru savunma yapan takımlar istedikleri sonucu alıyor. Göztepe bu yarıda;
- Kendisine oyun anlamında sorun yaratan takımlara karşı evinde çözüm bulurken, deplasmanlarda sadece iki galibiyet alarak başarısızdı.
- Oyun anlayışlarında sert ve kompakt oynayan takımları aşmak için yeterli seviyede oyunu geliştiremedi.
- Savunması bilhassa deplasmanlarda çok kırılgandı. Orta alanda önemli top kayıpları yaptılar. Ve bu süreçte 5 maçlık bir kaos yaşadılar. 4 maç gol atamama gibi bir seride yakaladılar maalesef.
- İki beki Gassama ve Traore formda oldukları süreçte yaptıkları bindirmelerde ile çok etkili oldular. Önlerindeki koridorları iyi kullandılar. Bölgelerinde yüksek ve karşı baskı ile rakiplerine nefes aldırmadılar. Orta sahası fiziksel olarak güçlü olunca sıkıntı yaşamadılar. Pas bağlantılarını çok iyi yaptılar. (Ankaragücü, Konya, Rizespor maçlarında olduğu gibi)
Göztepe’nin orta saha dörtlüsü, sistemin temel taşı. Dar ve yakın oynadıklarında hücuma hızlı çıkıyorlar, en önemlisi savunmada da sağlam ve hatasız oynuyorlar. Göztepe’yi ilk yarıda gördük ki takım ruhu güçlü olduğu takdirde hiçbir rakibinden korkması mümkün değil. Ankaragücü deplasmanında alınan galibiyet gelecek için büyük moral oldu. Kemal Hoca ve ekibi de eksik yönlerini devre arası çalışmalarıyla en aza indirip, Başkan Mehmet Sepil’de gerekli olan yerlere nokta transferler yaptığı zaman arzuladığımız coşkulu Göztepe’yi izleyeceğimizi umut ediyorum.
Bülent Buda: Futbolda başarının temelinde devamlılık vardır. Göztepe’nin ilk yarıda aldığı sonuçlar beklentilerin karşılığı değil. Nedenleri;
- Traore’nin sezonu kapatan sakatlığı.
- Sağ kanatta Gassama’nın yaşadığı sakatlıklar ve cezalı konuma düştüğü maçlar.
- Santfor konumunda Jerome’nin ilk yarının bitimine doğru kendini bulması ile bu gelgitlerden ötürü sonuçlarda da devamlılık yakalanmadı. Ancak şunu da söylemeliyiz ki Göztepe 1,5 yıllık sezonun ardından üçüncü teknik adamıyla çalışıyor. Neredeyse bütünüyle kulübeden gerekli katkıyı alamadı. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde bir devamlılığın niye yakalanmadığını saptayabilmemiz mümkün oluyor. Yinede her şeye karşın ilk yarıda edinilmiş 22 puan bütün olumsuzluklara rağmen bence iyidir.

Haberin Devamı

2. Sizce ilk yarıda başarı ve mücadeleleri ile öne çıkan oyuncuları kimler?

Haberin Devamı

Bülent Buda: Öncelikle kalede Beto, değişik konumlarda mücadele eden Alpaslan. Uzun vadede devamlılık yakalayan Yasin, Castro, Halil. Gösterişsiz futboluna rağmen Borges. Mücadeleci yapılarıyla Titi ve Reis. Son maçtaki çıkışıyla gözlemlediğimiz ve ikinci yarıda daha etkili olabileceğini düşündüğümüz Jerome.
Fatih Tanfer:Göztepe’nin takım halinde doğru oynadığı süreçte başarı elde ettiğini hep birlikte gördük. Bireysel oyuna döndüğü zamanda da kaos futbolunu gördük. Onun için Göztepe takım halinde koşup mücadele ettiği zaman hiçbir sorun yoktu. Elbette kalede Beto’yu başarılılar listesinde 1 numaraya yazmak abartı olmaz. Defansın merkezinde Titi ve Reis, geriden oyun kurmaya çalıştılar. Birbirlerine yakın oynadıkları zaman az hata yaptılar. Castro, Alpaslan ve Borges doğru oynadıklarında yaratıcı ve pas kaliteleri üst düzeydeydi. Castro’nun Ankaragücü karşısındaki futbolu harikaydı. Ligin ikinci yarısında da bu performansını sürdürdüğü takdirde takıma katkı ağlayacaktır. Hızlı oyun karakteriyle Yasin ve Halil takımları adına büyük güçtüler. Sezon başında itibaren Jerome iyi alan yaratıldığı ve kanatlardan top getirildiği takdirde çok iyi işler yapacağını gördük. En önemlisi her maçta iyi niyetinden şüphem yok.

Haberin Devamı

3. Sizce Göztepe’nin takviye yapması gereken mevkiler nereler ve hedefi ne olmalıdır?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bence defansın merkezi, sol bek, orta alana topu tutacak, oyunu yönlendirecek bir oyuncu. (Castro son maçındaki oyununa süreklilik kazandırırsa bu mevkiye ihtiyaç yok. Santfor olarak hücum çeşitliliği ve alternatif olarak hedeflenen Avrupa düşüncesi için gerekli olduğunu düşünüyorum.
Bülent Buda: Son görünümde bir sol bek gerekli olduğunu düşünüyorum. Kadronun bütününe baktığımızda hepsinden tam olarak yarar ve verim alınabildiğini düşünmüyorum. Söz gelimi gol bölgesinde Chilaski kalıyorsa ikinci yarıda neler yapacak? Jerome’nin seçeneği o. Var olan kadronun bütünüyle oynamak sakıncalı. Nokta transferler gerekebilir. Ancak seçenekleri bilmiyoruz. Bir kadronun bir çok yeriyle oynamak takım için her zaman sorun olmuştur. Yineliyorum. Bir iki nokta transferle Göztepe ikinci yarıya daha güçlü ve etkili bir biçimde girecektir. Bence Süper Lig’de uzun soluklu kalmak en değerli hedeftir.