Ege Göztepe'ye darbe üstüne darbe

Göztepe'ye darbe üstüne darbe

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Demir Grup Sivasspor’a konuk olan Göztepe, yine galibiyete hasret kaldı. Son 4 haftada kazanamayan sarı kırmızılılar, maçtan 2-0 yenik ayrıldı ve kötü gidişatını sürdürdü.

Göztepeye darbe üstüne darbe

Göztepe son haftalarda çıkışa geçen Sivasspor karşısına golcü ve hızlı oyuncuları Yasin ile Halil’in yerine, Tayfur ve Gouffran’a görev vererek oyuna başladı. İlk 10 dakika sonrası Göztepe daha iyi mücadele edip sahanın her yerinde topun arkasına geçti. Orta alanda Borges, Alparslan ve Castro’nun kontrollü oyunuyla maçı hızlandıran ve yavaşlatan takımdı. Bu oyun anlayışı karşısında Sivaslı 3 oyuncunun sarı kart görmesi, Göztepe’yi durdurmak adına yapılan sertliklerin sonucuydu. Göztepe’nin takım halinde iyi bir oyun kurgusu vardı. 28. dakikada Borges, 38. dakikada Gouffran’ın kaçırdığı iki gol pozisyonu bu anlayışın sonucuydu. Sivas ilk yarıda tek önemli atağını 42. dakikada Emre ile geliştirebildi.

Haberin Devamı

Arda Kardeşler VAR’a uydu

Göztepe ikinci yarıya etkili ve hızlı bir oyun anlayışıyla başladı. İki dakika içinde önce stoperleri Kadu ve Titi’nin sarı kart görmesi, Göztepe’nin oyun düzenini bozdu. 58. dakikada Göztepe’nin kazandığı kornerde kaleci Tolgahan topu köşeden çıkardı. Dönen topta hızlı bir biçimde Göztepe cezaalanına giren Emre Kılıç, Kadu’nun müdahalesi ile yerde kaldı. Önce hakem oynattı, sonra VAR’a müracaat etti. Penaltıyı verdi. Rybalka’nın penaltı golü ile geriye düştü. En önemlisi de Kadu’nun atılmasıyla 60. dakikadan itibaren 10 kişi oynamak zorunda kaldı. (Göztepe’ye verilen penaltıya da katılmıyorum. Çarşamba gecesi Adana Demirspor-Başakşehir Türkiye Kupası maçında 90. dakikada Başakşehir adına olmayan penaltıyı veren Arda Kardeşler büyük bir tepki almıştı. İki gün sonra böylesine önemli bir maçta atanması bence hataydı. Maç boyunca yorgun ve tedirgindi. 80. dakikada da Göztepe’den Titi’yi oyundan ihraç edemedi) Göztepe hücuma çıkınca geri dönüşlerde sıkıntı yaşadı. Sivas boş alanlar buldu. Elbette öne geçmenin ve Göztepe’nin 10 kişi kalmasının nedeni ile Sivas sahada daha rahat bir oyun sergiledi. Göztepe’de oyuna önce Yasin, 2-0’dan sonra da Halil ve Poko oyuna girdiler. Göztepe adına değişen bir şey olmadı. Oyun düzeni ve psikolojisi bozulmuştu. Elbette netice alması mümkün olmadı. Göztepe bu sonuçla üst üste dördüncü yenilgisini de almış oldu.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ

HAKEMLER: : Arda Kardeşler , Ali Saygın Ögel, Süleyman Özay, Bülent Birincioğlu, (VAR) Ümit Öztürk, (VAR) Ali Şansalan

DG SİVASSPOR.: Tolgahan Acar, Uğur Çiftçi, Bjarsmyr,Douglas, David Braz, Gabriel Torje (Dk. 68 Paul Papp), Sergiy Rybalka,Hakan Arslan, Emre Kılınç, N’Dinga (Dk. 82 Carl Medjani), Muhammet Demir (Dk. 74 Arouna Kone)

GÖZTEPE: Beto, Gassama (Dk. 76 Yasin Öztekin), Titi, Kadu, Berkan Emir, Alpaslan Öztürk, Andre Castro, Celso Borges (Dk 81 Andre Poko), Yoan Gouffran(Dk 81 Halil Akbunar) , Tayfur Bingöl, Cameron Jerome

GOLLER: Dk. 60.Sergiy Rybalka Dk. 80. Douglas (Sivasspor)

SARI KART: Gabriel Torje, Muhammet Demir, Sergiy Rybalka, Muhammet Demir (Sivasspor) Dk. 49 ve 58 Kadu Titi,Andre Castro (Göztepe)

Haberin Devamı

KIRMIZI KART: Dk. 58 Kadu (Göztepe)

Yazarlar