Ege Göztepe'yi güzel günler bekliyor

Göztepe'yi güzel günler bekliyor

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Göztepeyi güzel günler bekliyor

Bu yıl çıktığı Süper Lig’de başarılı sonuçlar elde eden ve Avrupa hedefini kıl payı kaçıran İzmir takımı, sezon içinde yüksek performans gösterdiğini belirten yazarlarımız, “Sarı kırmızılıların yeni sezonda da başarı sürecektir” dedi.

Haberin Devamı

Süper Lig’e geçtiğimiz sezon dahil olup yaptığı transferler ve prensipli futbolu ile güven veren bir duruş sergileyen Göztepe, çabası ve doğru hamleleri sonucunda lige tutunabildi. Bu yıl da kazandığı ivmeyi koruyup, gözünü Avrupa’ya diken sarı kırmızılılar sezon öncesi kampları ve transferleri ile taraftarında tekrardan güven algısı yarattı. Yeni teknik direktör Bayram Bektaş ile yeni soluk yakalayan Göz Göz’ün transfer sürecini ve sezon için izlenimlerini Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Fatih Tanfer ve Bülent Buda cevapladı.

Göztepeyi güzel günler bekliyor

- Göztepe’nin bugüne kadar yapmış olduğu transferler hakkında düşünceleriniz neler?

Bülent Buda: Futbolun temel bir gerçeği var. Transfer ettiğiniz futbolcu ünlü olabilir ya da gençtir, gelişecektir. Bu bağlamda yorumlara futbolcuların oyun alanındaki koşuşturmalarına ve üretkenliklerine bakılarak daha gerçekçi yorumlar yapılabilir. Şu sıra yapılan transfer listesine bakıyorum. Teknik Direktör Bayram Bektaş ve Manisa’dan geri dönen kaleci Göktuğ ile sayı 9’a ulaşmış durumda. Bunun yanı sıra en az 3 futbolcu ile daha görüşmeler devam ediyor sanıyorum. Artık günümüzde hiçbir takım yönetimi salt transfer yapmış olmak için eyleme girişmiyor. Elbetteki bu futbolcular bir süzgeçten geçiriliyor ve gereksinim duyulan noktalar saptanıyor. Öte yandan bütçe ve finansal durumlar gözetilerek eyleme geçiliyor. Göztepelileri kuşkuya düşürecek bir şey acaba geçen yılki başarıyı yakalayabilir miyiz? Göztepe’nin bugünkü yönetim anlayışıyla, çalışma koşulları amaçlarına baktığımızda yine sıkı, koşan, mücadele eden, skora ulaşmak için her şeyi yapacak bir takımı oyun alanında izleyebileceğimizi düşünüyorum.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Teknik Direktör Bayram Bektaş, (Kültürlü, kibar ve futbol ailesine daima sempatik gelen duruşu olan bir kişilik. İsimsiz oyunculardan yepyeni bir Ümraniyespor yarattı. Çalışmayı seviyor. Umarım istediği ve hakettiği başarıyı elde eder. Göztepe orta sahaya Alparslan’ı (Güçlü fiziği ve mücadeleci yapısıyla fark yaratabilirdi. Lamina Gassama (Alanyaspor’dan tanıyoruz, yetenekli ve hızlı) Samet Ali Kaya, (Menemenspor’da attığı gollerle öne çıktı. Maç içinde çok fazla görülmez ancak gol bölgelerinde etkilidir. Berkan Emir, (sol bek oynar, güçlü ve sol ayağı etkilidir. Duran toplarda da avantaj sağlar. Diğer alınan yabancılar hakkında görüşlerimiz ise elbette hazırlık maçlarında izlendikten sonra fikirlerimizi sunabiliriz. Göztepe’nin daha transferlerinin bitmediğini başkan Mehmet Sepil’den duyuyoruz. Bana göre de orta alanda fizik gücü ve dinamizmi yüksek, oyun aklı olan ve oyuna yön veren bir orta saha oyuncusuna. Göztepe Jahovic ve Demba Ba gibi çok iyi golcülerle etkileyici sezon geçirdi. Bunların kariyerinde bir santrfora ve hızlı konra atak futboluna yakın kanat oyuncusuna ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

Haberin Devamı

- Sizce yeni sezonda nasıl bir Göztepe seyredeceğiz ?

Bülent Buda: Süper Lig’de oynayacak kadroyu teknik birimler belirler. Teknik birimleri de başkan. Kadronun oluşumu yine teknik birimin görevleri içindedir. Ancak yine onları alacak güç de başkandadır. Göztepe bu bağlamda sorun yaşamadı. Çünkü Sayın Mehmet Sepil ekonomik gücünün yanı sıra akıl gücünde de başı çeken önder bir liderdi. Göztepe’nin coşkulu bir taraftarı var. Ancak coşku kendiliğinden oluşmaz. Tribünleri oyun alanları tetikler. Takım, taraftarın bu özelliğinin farkına vardı ortaya müthiş bir bütünleşme çıktı. Onun ardından da başarı geldi. İkinci soruya yanıt, ilk sorunun devamı olacak. Fatih’in değindiği gibi geri bıraktığımız sezonda savaşan bir savunma, oyunda dengeleri kuran bir orta alan ve iyi golcüler izledik. Zaten taraftarın ve de Göztepe’ye ilişkin yorumcuların acaba diye düşündüğü nokta da burası. Az önce değindim. Göztepe’nin özellikle Başkan Mehmet Sepil’in öncülüğündeki düşünce dünyası ve ortaya çıkarmak istedikleri yapı yarışan, savaşan, kazanan bir oluşum. Tekrar gibi olacak ama ben bu anlayışın bu yıl üstüne koyarak süreceğine inananlardanım.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Göztepe taraftarı eyvah yeterince transfer yapmadık düşüncesini ve onun yaratabileceği kaygısından uzak olmalıdır. Elbette geç kalmamak şartıyla Göztepe yönetimi başta ekonomik şartlar doğrultusunda çizdiği yol haritasını uygulayacaktır. Geçen sene de gördük, Göztepe taraftarı yapısına uygun, enerjik, istekli, terinin son damlasına kadar mücadele eden takımını çok seviyor. En önemlisi de geçen yıl takım halinde yaptığı total savunmanın müthiş seyircisinin pozitif etkisiyle ne kadar güçlü olduğu gördük. Evet ilk maç Yeni Malatyaspor ile evinde, Galatasaray’la deplasmanda ve Fenerbahçe’yle evinde. Zor maçlar. Peki geçen seneki sezon başı fikstürü bundan kolay mıydı? Göztepe adına herkesin güven ve inancının devamı problemlerin çözümünün nedeni olacaktır. Göztepe’ye güvenmeye devam. Yeni sezonda başarılar dilerim.

Haberin Devamı

- Bayram Bektaş hakkında düşünceleriniz neler?

Bülent Buda: Futbolculuğundan bu yana duruşuyla, eylemleriyle, birikimiyle, kendini geliştirmesiyle bana her defasında sempatik, çekici gelmiştir bu genç adam. Göztepe, Bayram Bektaş için tam anlamıyla bir sıçrama tahtası. Yani tramplen olacaktır.

Fatih Tanfer: Göztepe Başkanı Mehmet Sepil bana göre yönetim anlayışında uzlaşma kültürüyle birlikte uyumlu çalışmaya çok önem veriyor. Bunda da birinci şart güven ve huzuru görüyor. Bu teknik adam da olsa futbolcu da olsa çalışan da olsa herkes için geçerli. Bayram Hoca, kibar, kültürlü ve işini yapıyor. Bu sene çok iyi bir Ümraniyespor yarattı. Başarı hazırlıklı akıldan yanadır. Bayram Hoca’nın Göztepe’de bu başarıyı yakalaması adına tüm şartlar mevcuttur. Kendisine başarılar dilerim.

Yazarlar