Ege Gözyaşlarımız sevinçten olsun

Gözyaşlarımız sevinçten olsun

15.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Ligi hedefiyle yola çıkan, ancak kendini düşme potasında bulan Altay, kendisi gibi potada bulunan Adanaspor ile 5 Ocak Stadı’nda karşı karşıya gelecek Akhisar Belediye, Play Off’a kalma hesapları yapan T. Linyit’e konuk olacak. Akigo, rakibini yenerek mutlu sona ulaşmak istiyor. İki karşılaşma da saat 14.00’de başlayacak

Gözyaşlarımız sevinçten olsun

Bank Asya 1. Ligi’nde son haftaya düşme hattında giren 31 puanlı Altay ile 13. sırada bulunan 32 puanlı Akhisar Belediyespor, bugün kader maçlarına çıkacak. İzmir temsilcisi, kendisi gibi düşme tehlikesi bulunan 34 puanlı Adanaspor’a konuk olacak. 5 Ocak Stadı’ndaki karşılaşma, saat 14.00’te başlayacak. Bünyamin Gezer’in yöneteceği kritik karşılaşma, TRT 3’ten naklen yayınlanacak. Akhisar Belediye ise Kütahya Dumlupınar Stadı’nda, aynı saatte Tavşanlı Linyitspor’la oynayacak. Bu maçta Abdullah Yılmaz düdük çalacak. Kartalspor’un (31 puan) Boluspor’la deplasmanda, Güngören Belediye’nin (32 puan) Folkart Alsancak Stadı’nda Karşıyaka ile oynayacağı maçlar da, Altay ile Akhisar’ı yakından ilgilendiriyor.
Tek yol, galibiyet
Altay, Adanaspor’u deplasmanda yenerse, diğer karşılaşmaların sonucuna bakmadan kurtuluşunu ilan edecek. Siyah beyazlılar, Güney temsilcisiyle berabere kalırsa, Kartal’ın Boluspor’a yenilmesini bekleyecek. Hem Altay hem Kartal berabere kalırsa, siyah beyazlı ekibin kurtuluşu için Karşıyaka’nın Güngören’i puansız göndermesi gerekiyor. Altay’a oranla daha rahat olan Akhisar Belediyespor da galip gelirse kümede kalacak. Beraberlik ve yenilgi halinde oluşabilecek üçlü ve dörtlü averaj hesaplarının tamamında da Akigolar kurtuluyor. Yeşil siyahlılar, Kartal’la ikili averaja girmesi durumunda üzülen taraf olacak.

Karşıyaka Güngören
Play Off iddiasından uzaklaşan Karşıyaka, Güngören Belediye’yi yenerek ezeli rakibi Altay’ı sevindirmek istiyor. Teknik Direktör Reha Kapsal, Altay’ın ligde kalmasını arzuladıklarını, Güngören karşısında iyi bir mücadele ortaya koyarak maçı kazanmak istediklerini söyledi. Karşılaşma, saat 14.00’te başlayacak.

Yiğitcan’dan kurtuluş sözü
Altay’da kaleci Cenk’in ayrılmasının ardından kaptanlık pazubandını devralan Yiğitcan, bugün de takımın en önemli kozlarından biri olacak. Savunmanın belkemiği konumundaki tecrübeli futbolcu, ölü toplarda ileri çıkıp gol da arayacak. Yiğitcan, Adana’dan İzmir’e 1. Lig takımı olarak dönmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi, “Bu maçı onurumuz için oynayacağız. Primde gözümüz yok, yeter ki Altay kurtulsun” sözlerini tekrarladı.