Ege Güçlü Türkiye'nin temelleri atıldı

Güçlü Türkiye'nin temelleri atıldı

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, şehitleri anan İzmirliler Konak Meydanında buluştu. Vatandaşlara eşlik eden Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Şimdi vakit Türkiye vakti, vakit çalışma vakti” dedi.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

İzmir Konak Meydanı’ndaki 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü kutlamalarına; Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İl Başkanı Necat Karataş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar ve türküler söyleyen binlerce kişinin şehitler için saygı duruşuyla başlayan programda, Turgutlu’dan gelen mehter takımı İzmir Marşı’nı seslendirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvar Bölümü Orkestrası da, geleneksel türküleri modern formda yorumlayarak etkinliğe renk kattı.

Haberin Devamı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, yaptığı konuşmasında, milletin varlığı ve desteğinin kendilerine güç ve kuvvet verdiğini belirtti, “15 Temmuz, yiğitler diyarı, efeler diyarı İzmirin hainlere karşı duruş günüdür” dedi.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Meydanı dolduran İzimirlilere seslenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, ‘O akşam ne oldu biliyor musunuz?’ dedi, şöyle konuştu:

“O akşam milletin iradesine suikast oldu. Bir buçuk yıl önce seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, 8-9 ay önce seçilmiş bir başbakan varken, çıktılar televizyona şöyle böyle dediler. Ama siz ne yaptınız, millet ne yaptı? Dur dedi. O akşam, demokrasimiz ve çocuklarımızın geleceği sınavdan geçti. Her şerde bir hayır vardır. Ülkemizi büyüterek bunların hepsinin üstesinden geldik. Tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar da bu mücadeleye devam edeceğiz. 248 şehit 2 bin 193 gazimiz var. Rabbim şehitlerimizin ruhlarını şad etsin, hala şifa görmemiş olan gazilerimize de şifa versin diyorum.”

Haberin Devamı

Hainlere en iyi cevap

Şimdi daha güçlü bir Türkiye’nin olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Vakit Türkiye vakti, vakit çalışma vakti. Haine en güçlü cevap nedir biliyor musunuz, güçlü Türkiyedir. Güçlü Türkiye’nin temeli, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile beraber atılmıştır. Ben Cumhurbaşkanımızın birinci kabinesinde yer alan bir kardeşiniz olarak, sizlere Cumhurbaşkanımızın selamını iletiyorum. Onun liderliğinde sizlerin teveccühüne layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bundan sonra da, dertlilere deva, hastalara şifa, borçlulara eda olacağız” dedi.

Demokrasi Nöbeti’ne tekerlekli sandalyeleriyle katılan vatandaşlar, vatan sevgisinin önünüde hiç bir engelin duramayacağını gösterdi

‘Aynı zamanda hüzünlüyüz’

Programa katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da, “Hep birlikte demokrasiye sahip çıkacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi, şöyle konuştu:

“Kanlı gecede Türk Milleti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanları doldurdu ve darbecilere büyük bir tokat attı. Hüzünlüyüz çünkü bu gece aynı zamanda şehitlerimizin ruhunu anıyoruz.”

Haberin Devamı

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

‘İşgal girişimidir’

Darbe girişiminin ikinci yılında, Denizlililer 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı’nı doldurdu. Büyükşehir, Merkezefendi ve Pamukkale Belediyesi, meydana kurdukları çadırda vatandaşlara pilav, lokma, dondurma, limonata, çay ikram etti. Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, “Bu millet ülkeyi terk etmez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Haydi meydanlara’ dedi meydanlara geldik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan olduk” diye konuştu.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hainlerle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti

Altın harflerle yazıldı

Zolan’ın ardından vatandaşlara seslenen eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, 15 Temmuz’un altın harflerle yazılan bir destan olduğunu söyledi, “Dünyada başka hiçbir millet silahlara çıplak elleriyle direnmedi. 15 Temmuz darbe değil, bir işgal girişimidir. Unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı
Tarihe yazılmış şanlı bir gün

Aydın’da Zafer Meydanı’nda toplanan vatandaşlar 15 Temmuz yazılı tişörtleriyle Adnan Menderes Bulvarı’ndan Atatürk Kent Meydanı’na yürüdü, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Darbelere karşı omuz omuza” sloganları attı. Kurulan dev ekranlardan darbe girişimi gecesine ilişkin videolar izlendi. Törende konuşan Vali Yavuz Köşger, Türk milletinin darbe girişimini bertaraf edip kutlu bir zafere dönüştürdüğüne dikkat çekti, 15 Temmuz’u tarihe yazılmış şanlı bir demokrasi günü olarak niteledi.

Haberin Devamı

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Coşkuya tekneler de katıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İskele Meydanı’nda düzenlenen törende, 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümü ve şehitler anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşü başladı. Ellerinde Türk bayrakları ve 15 Temmuz’u anlatan dövizlerle yürüyenlere, kondon boyunda tekneler de eşlik etti. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, “FETÖ/PDY mensuplarıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mücadelesi tüm kurum ve kuruluşlar ile kararlılıkla devam etmektedir” dedi.

Kanlı gecenin fotoğrafları

Haberin Devamı

Adliye Kavşağı’nda toplanan vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk bayrakları, meşaleler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle Atatürk Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında 15 Temmuz şehitlerinin isimleri anons edildi ve katılımcılar hep bir ağızdan “burada” dedi. Ayrıca etkinlikler kapsamında Atatürk Meydanı’nda Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında ektikleri fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Görülmemiş ihanet

Bodrum’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Darbe girşimi gecesi yaşananları hatırlatan videoların gösterimi sırasında kalabalık, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Önemli olan halkın iradesi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı konuşmada, “Halkın seçtiğini ancak halkın iradesi gönderir, darbeler değil” dedi. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise, “Daha önce hiç yaşamadığımız böylesine bir ihaneti, milletimizin vatan sevgisi ve iman gücüyle bertaraf ettik” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yaptılar

Belediye Binası önünde toplanan vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na yürüdü. Meydanda konuşan; Vali Salim Demir, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş birlik beraberlik mesajları verdi. Etkinliklere 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma polisi Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin ve 15 Temmuz gazileri de katıldı. Programda, 15 Temmuz konulu tiyatro ve sinevizyon gösterisi yapıldı. Meydanı dolduranlar şehitler için dua etti.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Şehitler adına fidan dikildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Atatürk Mahallesi’nde bulunan Nene Hatun Anaokulu’nda gerçekleştirilen şehitler anısına fidan dikim töreniyle başladı yapıldı. Belediye Kültür Merkezi bahçesinde oluşturulan alana konulan anı defterine de vatandaşlar duygu ve düşüncelerini yazma imkânı buldu.

Meydana sığmadılar

Akşam saatlerinde düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü ve Anma etkinliğine katılan binlerce ilçe sakini ise caddelere, meydanlara sığmadı. Sadık İleri Bulvarı’ndan Belediye Meydanına kadar olan yürüyüşe, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da katıldı. Başkan Görmez yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz’da emperyalist güçlere Osmanlı tokadı vurduğunu belirtti, “15 Temmuz gecesinin karanlığında bir ışık gibi parlayan aziz şehitlerimizi bir kere daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

‘Canlı tutmalıyız’?

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, 125’inci Yıl Kültürpark’ta halk oyunları ve Bedia Akartürk konseriyle kutlandı. Belediye Başkanı Mahmut Badem, “İstiyoruz ki, tekrar 15 Temmuz’u hatırlayalım, hafızalarımızda canlı tutalım, unutmayalım. İnsanlarımızın bu saldırıya karşı nasıl direndiklerine, canlarını nasıl ortaya koyduklarına şahit olduk.

Daha çok bağlandık

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği İzmir Şubesi ile Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğinde “2. yılında 15 Temmuz İhaneti Ve Milli İradenin Zaferi” konferansı gerçekleştirildi.

Balçova Termal Oteli’nde düzenlenen toplantıya, Vali Erol Ayyıldız, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) Dönem Başkanı Cüneyd Dayhan, Katip Çelebi Üniversitesi’nden Rektör Yardımcıları, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erdal Çelik, Dekanlar, MÜSİAD üyeleri ve misafirler katıldı.

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından konuşma yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, böyle bir ülkede yaşamaktan ve böyle bir ülkenin bireyi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti, “Böyle olaylar bizleri birbirimize bağlıyor” dedi, şöyle konuştu:

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Milletten yanayız

“Demokrasimiz için hain terör örgütlerinin karşısında hayatını kaybeden hiçbir canımızı unutmayacağız. Yurtiçinde 86, yurtdışında da 74 farklı ülkede toplamda 201 nokta ile hizmet veren, dünyanın en yaygın ve etkin STK’sı olan MÜSİAD, her zaman milli iradeden yana olmuş, onu zedeleyecek her girişimin karşısında durmuştur.”

Dini duyguları kullandılar

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan örgütün dünya tarihinin gördüğü ender oluşumlardan biri olduğunu belirtti, dini kullanarak kitleleri harekete geçirdiklerini anlattı. 20’nci dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ise, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı darbe girişimlerini anlattı.

Hainlere geçit yok

Milli Birlik Günü’nde düzenlenen etkinlikler kapsamında Manisalılar ellerinde meşalelerle yürüdü, şehitler için dua etti. Manisa Valiliği öncülüğünde, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yapılan Milli Birlik Yürüyüşü’ne; Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediye başkanları ve AK Parti milletvekilleri de katıldı. Gecede konuşan Başkan Cengiz Ergün, “Ülkemiz her zaman içeride ve dışarıda tehditlere maruz kalıyor. Biz bu tehditleri milletin birlik ve beraberliğiyle bertaraf ediyoruz. Vatan toprağını hainlere vermeyeceğiz” dedi.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Anı dafterine yazdı

Manisa protokolü, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki anı defterini de imzaladı. Başkan Ergün, ‘Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için’ başlığıyla deftere şunları yazdı:

“15 Temmuz 2016’da büyük Türk milletinin kökü dışarıda hainlere karşı gösterdiği şanlı direnişle bir destan yazıldı. Bu duygularla, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

Gazi Uzun’a ziyaret

Kuşadası’nda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak ilçe protokolü Adalızade Kabristanı’nda bulunan şehit mezarlarını ziyaret etti. Daha sonra Kuşadası Belediye Başkanı Özer ve beraberindekiler, 15 Temmuz gazisi, Polis Memuru Hüseyin Uzun’u evinde ziyaret etti. Program, saat 20’00’de Atatürk Meydanı’nda devam etti. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Türk halkının o gece kazandığı zaferılan zaferin demokrasiyi ayakta tuttuğunu belirtti.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

‘Amaçları bizi bölmekti’?

Balıkesir’deki kutlamalarda konuşan Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Çanakkale ruhunu yaşattınız. Hepinize sonsuz teşekkürler” dedi. Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere binlerce Balıkesirli katıldı. 2 yıl önce yaşanan darbe girişiminde şehit olanlar anıldı, kalkışmaya karşı kazanılan zafer kutlandı. Kutlamalara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir’in Kuvayi Milliye şehri olduğunu söyledi, “Kentimiz mesele bayrak olduğunda her zaman ön saflarda yer aldı. 15 Temmuz’da da bu böyle oldu. Meydanları doldurdunuz. Bir ay boyunca burada nöbet tuttunuz. Çanakkale Ruhu’nu dimdik ayakta tuttuğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı

Kutlamalar öncesinde Altıeylül ilçesinde gerçekleştirilen, ‘İstiklal ve İstikbal Mücadelesi 15 Temmuz’ konulu söyleşideyse, kanlı gecede yaşananları ve gazeteci olarak anılarını paylaşan konuşmacılar, salondakileri duygulandırdı.

Söyleşinin son bölümünde katılımcılara hitap eden Başkan Kafaoğlu, “15 Temmuz’u gelecek nesillere doğru anlatmamız gerekiyor. Bu bir istiklal ve istikbal savaşıydı çünkü, ülkeyi bölmek istediler. Unutmamamız ve unutturmamız lazım” dedi.

Güçlü Türkiyenin temelleri atıldı