Ege Güldürün yüzümü

Güldürün yüzümü

09.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Güldürün yüzümü

Güldürün yüzümü

Haberin Devamı

Kıran kırana mücadeleleri geride bırakan ve zirve yarışından bir an olsun bile kopmayan İzmir ve Ege ekiplerinden Karşıyaka Manisa BŞB, Tire 1922 Spor ve Nazilli Belediyespor şimdi de Play Off müsabakaları ile bir üst lig için savaş verecek. Nefeslerin tutulduğu maçlar öncesinde temsilcilerimizin analizlerini ve gündemin nabzını Milliyet Ege tutuyor.

ŞAMPİYONLUK YAKIN BİLETLERİ YAKIN

Sezon başından bu yana altyapı patentli kadrosuyla 3. Lig’de büyük bir mücadele veren Karşıyaka, şimdi de gözünü tırnaklarıyla kazıya kazıya elde ettiği Play Off’a dikti. Taraftarı, yönetimi ve inanmış evlatlarıyla büyük bir alkışı hak eden yeşil kırmızılıları değerlendiren usta kalemlerimiz, “Şimdi Kaf Kaf için birlik olma zamanı” dedi.

Haberin Devamı

Güldürün yüzümü

Bülent Buda: ‘Sözü eğip, bükmeden, doğrudan söyleyelim. Müthiş bir iş başardılar. Alın terlerini, emeklerini, yorgunluklarını alt sıralardan gelerek Play Off’la taçlandırdı bu genç adamlar. Gelecekte çocuklarına, torunlarına anlatacakları benzersiz değerde anı biriktirdiler. Bu evrede futbolcularla birlikte hiç vazgeçmeyen Başkan Turgay Büyükkarcı ile Gökhan Şensan’ı ve de yönetici arkadaşlarını kutlarız. Mesut Hoca kulübe gelişiyle ortamı aydınlattı, bu benzersiz çıkışın mimarı oldu. Tribünleri boş bırakmadan, katkılarını esirgemeyen tutkulu taraftarları kutluyoruz. Şimdi gelinen bu aşamada Play Off’ta herkes ama herkes katılmalı, çoğalmalı, birikmeli tribünlerde. Tarihin altın sayfalarına yazılacak bu genç yürekli adamlar bu evreyi de geçecek ve başaracaklardır.

Fatih Tanfer: Karşıyaka, transfer yasağı nedeniyle mahallenin gençleriyle çıktığı büyük yolculukta inanılmaz bir başarı elde etti. Karşıyaka’yı başarıya götüren nedenleri şöyle sıralayabiliriz:

Öncelikle çok ama çok çalıştılar. Futbolcular büyük bir gelişim gösterdiler. Oyun karakterlerinin en büyük özelliği rakibe baskı ve pres üzerine kuruluydu.

Kendi alanında iyi alan savunması yaptı. Rakiplerini önce kontrol etti. Çok hızlı oyuncularıyla kontrataklar yakaladı. Oyun felsefesi hep doğruydu.

Bilhassa son 5 haftada alternatif hücum anlayışları geliştirdi. Geriye düştüğü maçlarda korkusuzca ve doğru bir biçimde rakibinin üstüne gitti. Asla yenilgiyi kabul etmedi.

Haberin Devamı

Onlar sahada mücadele ederken, seyircisi inanılmaz destek verdi. Elbette bu da oyununu pozitif etkiledi. İşte sezon başında “Düşmezse başarıdır” denilen Karşıyaka’nın evlatları Play Off’ta 2. Lig için savaşıyor.

Elbette Turgay Büyükkarcı, Gökhan Şensan ve yönetim ile Mesut Hoca ve ekibi de alkışı sonuna kadar hakediyor.

Cuma gecesi 20.30’da Play Off’ta rakip Van BŞB. Atatürk Stadı’ndaki muhteşem manzarayı çok merak ediyorum. Karşıyaka’nın büyüklüğüne yakışır bir destek bulacağına inancım tamdır.

Mehmet Demirtaş: Semtin çocukları bu sezon adeta tarih yazıyor. Zor ve dikenli yollardan geçen Karşıyaka, alt yapısından yetişen gençlerinin oluşturduğu takımla göz kamaştıran başarılara ulaştı. Teknik Direktör Mesut Toros ile tekrardan ayağa kalkan Karşıyaka’nın gençleri artık Play Off’ta. Yarın ilk maç Atatürk Stadı’nda saat 20.30’da. Şimdi sıra geldi sadece Karşıyakalıyım diyenler değil tüm İzmirliyim diyenlere. Bu gençlerin sevdalısı oldukları Karşıyaka’yı bir üst lige taşıma arzularında tüm İzmir’in kenetlenerek yarın akşam Atatürk Stadı’nda yerlerini alması gerekiyor. Gençler bunu sonuna kadar hak ediyor. Haydi İzmir gün birlik olma günüdür.

Haberin Devamı

Güldürün yüzümü

Yen de gel Manisa BŞB

Bülent Buda: Sezon başından bu yana vurguluyorum. Takımın bu zorlu ligde ilk yılında Play Off oynaması başarıdır. Şimdi bu aşamada yılların deneyimlisi Taner Hoca ile bu zorlu evrede aşılabilir. Bir noktayı anımsatmalıyım. Futbol’da hocaların etkisi takımın alandaki yerini alıncaya kadardır. Ondan sonrasına futbolcular bakar, yön verir. Çok isteyenler hedefe ulaşır. Vazgeçenler düş kırıklığı yaşar. Yani diyeceğim o ki seçim futbolcuların. Kolay gelsin...

Fatih Tanfer: ‘Bülent Ağabeyim, analizinin sonunda “Vazgeçenler düş kırıklığı yaşar” dedi. Ben de ilave ediyorum. Cengiz Ergün’ün olduğu yerde vazgeçmek yoktur. Birde yanına yıllarca beraber çalıştığı hırslı ve inançlı Taner Hoca’nın birikimini eklersek, Manisa Büyükşehir Belediyespor her açıdan en üst noktada Play Off maçlarına hazır. Zaten güçlü bir kadrosu var. Rakibi Tuzlaspor. İlk maç 9 Mayıs’da deplasmanda. Umarım 13 Mayıs’ta evinde oynayacağı maçta tur atlamasına Bülent ağabey ve Mehmet kardeşim ile şahitlik yapmak için orada olacağız.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: TFF 2. Lig’deki ilk yıllarında Play Off bile büyük başarı. Sezonun başından bu yana ortaya koydukları performans takdiri hak eden cinsten. İstikrarlı ve istekli bir sezonu geride bıraktılar. Şimdi önlerinde Tuzla’yla oynayacakları 2 önemli ve hayati maç var. Ben umuyorum ve inanıyorum ki bu maçlardan üstünlükle ayrılarak sevenlerini mutlu etmeyi yine başaracaklar. İlk maç bugün. Alınacak galibiyet ile büyük bir adım atacaklar. Daha önce yaptılar yine yapacaklardır. Haydi Manisa, Menemen’den sonra sıra sende...

Güldürün yüzümü

İnanın çocuklar

Fatih Tanfer: Nazilli’nin Play Off rakibi Ergene Velimeşespor oldu. Yalnız anlayamadığım bir konuyu belirtmek istiyorum. Bu maçta iki gol atan takım adına çok önemli oyunculardan biri olan Mert Çapar, nasıl olur da oyundan atılır? Anlaşılacak gibi değil. Yazık. İlk maç deplasmanda. Normal ligde önüne gelen şampiyonluğu elinin tersiyle itti ve verdi. Umarım Play Off’ta bu hataları yapmaz. Yapmaması da gerekir.

Bülent Buda: Fatih’in eleştirisine katılıyorum. Takımın golcüsü, kendisinden çok şey beklenen bir futbolcu tam da en gerekli olduğu zamanda kendisini nasıl oyundan attırır? Bu duyguyu çözümlemekte gerçekten zorlanıyorum. Neyse ki Nazilli’nin güçlü bir kadrosu var. Bence Play Off’ta çıkacak güçleri var, onu kullansınlar. Başarıya ulaşsınlar.

Mehmet Demirtaş: Nazilli Belediyespor adına sezonun geride bırakılan haftaları hiç kolay geçmedi. Önlerinde de hiç kolay bir mücadele yok. Bugüne kadar hiçbir şekilde ve zorlukta pes etmediler. Bundan sonra da kimse onların pes etmesini beklemiyor. Aksine bir üst lige çıkılması için herkes sabırsızlanıyor. Ne oldu ve ne yaşanıldıysa hepsi geride kaldı. Şimdi bu güzel sezona güzel bir son yazma zamanı.

Güldürün yüzümü

Başaracaksınız

Fatih Tanfer: Yomraspor deplasmanında golcüleri Gökhan Erdöl’ün iki, Berke’nin tek golüyle 3 puanı 3 golle alıp Play Off’ta Nevşehir BLD ile eşleşti. İlk maç deplasmanda. Tire’deki maç ise 15 Mayıs’ta. Artık Tire’de sular durulmalı, birlik ve beraberlik en üst düzeye çıkarılıp 2. Lig kapısına iki adım kalmışken bu fırsat değerlendirilmelidir.

Bülent Buda: Sezon içindeki gel gitler, savrulmalar, vazgeçişler ardından tekrar geri dönüşler yaşandı ve bitti. Şimdi gücünü gösterme zamanı. İstiyorsanız kazanıyorsunuz.

Mehmet Demirtaş: Tire sezonun başından bu yana gerçekten büyük bir varlık gösterdi. Her zaman zirveye yakın oldu ve yükselme hattından bir an olsun bile uzaklaşmadı. Son zamanlarda yaşanan sıkıntılar sahadaki futbola yansımadı. Şimdi önlerinde hak ettikleri bir Play Off mücadelesi var. Tire’nin başaracak gücü var.