Ege Gülerek geldiler dönüşte ayrılık gözyaşı döktüler

Gülerek geldiler dönüşte ayrılık gözyaşı döktüler

27.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne katılan konuk öğrencilerin vedası yürekleri burktu

Gülerek geldiler dönüşte ayrılık gözyaşı döktüler

17 ülkeden 19 grubun katıldığı şenlik nedeniyle bir hafta boyunca evlerinde kaldıkları Karşıyakalı çocuklarla arkadaşlıklar kuran konuk çocuklar ayrılırken duygulu sahneler yaşandı. Her ülke öğrencileri ayrı bir ilköğretim okulundaki öğrencilerin evlerinde misafir edildi. Konuk öğrenciler gösterilere çıkarken yeni arkadaşları da hep yanlarında oldu. Gösterilerden kalan zamanlarda ise birlikte oyunlar oynandı, unutulmaz dostluklar kuruldu. Bir hafta süren bu sevgi bağı, ayrılma anında gözyaşlarına döndü. Konuk öğrenciler hayran kaldıkları İzmir’e ve Türk konukseverliğine son vermenin burukluğunu yaşarken, yeni arkadaşlarına sarılarak içlerindeki samimiyeti yansıtmaya çalıştı. Çocukları teselli etmek ise, her zaman olduğu gibi büyüklere kaldı.


Misafirleri ağırlayan ailelere Başkan Şenol’dan teşekkür
Gaziemir 14. Uluslararası Çocuk Şenliği boyunca 7 ülkeden gelen 210 çocuğu evlerinde misafir eden ailelere, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol piknikle teşekkür etti. Sarnıç’taki piknikte Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Litvanya, Rusya, Romanya, KKTC, Bursa, Edirne ve Keşan’dan gelen çocuklarla, ailelerin çocukları doyasıya eğlendi.

Gaziemir Belediyesi, konuk grupları plaketle uğurladı
Gaziemir Belediyesi, Uluslar-arası Çocuk Şenliği’ne katılan heyetlerin onuruna Öz-dere’deki Grand Efe Hotel’de bir kapanış resepsiyonu düzenledi. Konuk heyetlerin katıldığı resepsiyonun açılış konuşmasını Şenlik Komitesi Başkanı Feyzi Çağlı yaptı. Çağlı, emeği geçen herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, bu yıl “Çevre ve Sağlık” temasıyla düzenlenen şenliğe katkılarından dolayı heyet temsilcileri ile Şenlik Komitesi başkan ve üyelerine plaket verdi.

Sevindirmek çok güzel
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin 3. Çocuk Şenliği, rektörlük bahçesinde düzenlendi. Şenliğe Halıtlı ve Sakallı Köyleri, Ali Rıza Çevik, Murat Germen, Doruk ve Gazi İlköğretim Okullarından yaklaşık 350 çocuk katıldı. Öğrenciler Damat Halayı, davul şov, Anadolu Ateşi ve Kafkas gösterileri ile büyük alkış topladı.


Hasta çocuklara piknik
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri devam eden çocuklar için Prof. Dr. Berrin Durmaz’ın önderliğinde bir piknik düzenlendi. Prof. Dr. Durmaz; aileler ve çocukların birlikte katıldığı etkinliğin, hem öğrencilerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bilincini geliştirmek, hem de onların kaynaşmaları açısından büyük önem taşıdığını belirtti.