Ege Gülmeyi unutanlar için kahkaha yoga

Gülmeyi unutanlar için kahkaha yoga

29.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de Deniz Keller’in öncülüğünü yaptığı ‘kahkaha yogası’, günlük yaşamın koşuşturmacasında stresten gülmeyi unutanlara özel bir teknikle bol bol kahkaha attırıyor, moral depoluyor

Gülmeyi unutanlar için kahkaha yoga

ABD’de uzun yıllar kişisel gelişim uzmanlığı yapan Deniz Keller, kesin dönüş yaptığı İzmir’de, yeni bir akımın öncüsü oldu. Büyük Önder Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın kuzeni olan Keller, “kahkaha yogası” eğitimi veriyor. Kentin karmaşasında ve yaşamın zorluğunda stresten gülmeyi unutanlara özel bir teknikle bol bol kahkaha attıran Deniz Keller, “Gülmek en iyi egzersizdir” diyor ve şunları anlatıyor:

Herkes yapabilir
“Kahkaha yogası, 1995’te Hindistan’da geliştirildi. Öncüleri, aile doktoru Madan Kataria’yla yoga hocası eşi Maduri Kataria. Adını; gülme, gevşeme ve nefes egzersizlerinin birleşiminden almış. 50 ülkede 6 bin kulübü var. Herkes yapabilir. Hazırlık gerektirmez, fazla zaman almaz, çok kolaydır. Nedensiz, fıkra, komedi, mizah olmadan gülmeyi sağlar. Gülmek beyinde oksijeni artırır, diyaframı çalıştırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kasları rahatlatır. Kalbi kuvvetlendirir, depresyonu giderir.”