Ege Gültepe Şoförler Odası’nda Mesut Balkan’a güvenoyu

Gültepe Şoförler Odası’nda Mesut Balkan’a güvenoyu

02.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Gültepe Otobüsçüler ve Şoförler Odası’nda, Başkan Mesut Balkan, koltuğunu korudu.

Gültepe Şoförler Odası’nda Mesut Balkan’a güvenoyu

Genel kurulda Osman Kiriş’le yarışan Balkan, 229 üyenin oyunu aldı. Kiriş ise 139 oyda kaldı. Mesut Balkan-’ın yeni yönetimi şu isimlarden oluştu: Şaban Türkkan, Kemal Esen, Nazmi Koç, Şinasi Yıldırım, İsmet Şengönül ve Metin Bulç... Balkan, yeni dönemde de üyelerinin sorunlarını çözmek için var güçleriyle çalışacakları mesajını verdi.

Minibüsçülere yeni başkan
İzmir Minibüsçüler Odası Genel Kurulu’nda üç liste yarıştı. Mevcut başkan Mehmet Kayışdikici, eski başkan Ahmet Çakır ve Taner Uğuz’la yarıştı. Sandıktan, genç aday Uğuz çıktı. 816 oyun kullanıldığı seçimde, altı oy geçersiz sayıldı. Uğuz 333 oy alırken, Ahmet Çakır 249, Mehmet Kayışdikici 228 oyda kaldı. Böylece Kayışdikici, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı odalarda koltuğunu kaybeden ikinci başkan oldu. Daha önce İzmir Berberler Odası Başkanı Nihat Başakıncı da yeniden seçilememişti.

Haberin Devamı

Mesut Güleroğlu güvenoyu aldı
İZMİR Emlak Komisyoncuları Odası’nda seçime tek listeyle giren mevcut başkan Mesut Güleroğlu, üyelerden bir dönem için daha vize aldı. 182 oyun kullanıldığı genel kurulda iki oy geçersiz sayıldı. Güleroğlu’nun listesi; Timur Demir, Gönül Vural, Beyhan Saral, Kurbani Uçar, Sevgi Dereş, Abdullah Akbulut, İsmail Aydöner ve Önder Vural’dan oluştu. Seçimi; Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da izledi.

Demir, Temizel’e 111 oy fark attı
İzmir Kitapçılar ve Kırtasiyeciler Odası’nın genel kurulunda, Hulusi Demir, genç rakibi Ali Kaan Temizel’i ezdi geçti. Kullanılan 129 oyun 111’i Demir’in olurken, Temizel sadece 18 oy alabildi. Başkan Hulusi Demir’in listesi, şu isimlerden oluştu: Bülent Şençiftçi, Hasan Ermiş, İbrahim Özkan Akın, Celal Gönülalan, Zehra Değirmenci ve Alican Soylu...
n İZMİR Milliyet

Bornova esnafı Akkaya’yı bırakmadı
Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda, genel kurula tek listeyle giren Mustafa Akkaya da güven tazeledi. Kullanılan 101 oyun tamamını alan Akkaya’nın yönetimi, şu isimlerden oluştu: Aziz Talas, Orhan Yağbasan, Gündüz Turhan,
Ali Saygı, Hüseyin Kaş, Seyfi Keskin, Mustafa Hakan Özdil, İzzettin Sümbültepe, Zafer Akbeniz ve Turhan Çelik...

Tek listeli diğer seçimler
Hafta sonu yapılan genel kurullarda seçimlere tek listeyle gidilen odalarda, mevcut başkanlar güvenoyu aldı. Balçova Esnaf Odası’nda Şerif Sürücü, Bornova Şoförler Odası’nda Murat Canlı, Çiğli Esnaf Odası’nda Arif Altıkulaç, Aliağa Esnaf Odası’nda Hüseyin Erken ve Pınarbaşı Esnaf Odası’nda Ferit Bağcı, birer dönem daha başkanlığa seçildiler.
n İZMİR Milliyet