Ege Gümbür gümbür geliyoruz

Gümbür gümbür geliyoruz

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade eden Menemen Belediyespor Başkanı Tahir Şahin, “Altyapı tesislerimiz 1 Eylül’de açılacak. Her yıl hedefimiz öz altyapımızdan gelecek oyuncuyu 24 kişilik kadromuza katmak. Yetiştirici kimliğimizle hedeflere koşacağız” dedi.

Gümbür gümbür geliyoruz

Milliyet Ege Spor Servisi’ne konuk olan Menemen Belediyespor Başkanı Tahir Şahin, “İki sezondur büyük emekler vererek Play Off’tan geri dönüyoruz. Bu sezon artık bir üst ligi çok istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda Suat Hoca’yla devam kararı aldık. El birliğiyle takımın eksik noktalarına takviyeler gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda altyapıya’da çok önem veriyorum. Onun için Altınordu gibi 10 tane olmasada içerisinde 3 adet sahanın olduğu tesisimizi Eylül ayında açıyoruz. Bu sezon artık çok daha güçlü vede hırslıyız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- Kulübün geçen sezon ve şu an ki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

İşler iyi olacak şöyle söyleyeyim, amatörden çıktık hızlı bir şekilde lig atladık. Şu an ki konumumuz 2. Lig, bu yıl 3 Play Off’umuz var. Geçen sezon son 6 maçı fikstür avantajı olarak gördük. Son oynadığımız Play Off’a iki elimizle sarılmıştık, ikinci maçta ise 2-0 kazanacağımız maçı talihsiz bir golle kaybettik. Bir yerlerde arıza var demek ki olmadı. Yaptığımız tespite göre önemli 2 yerde açığımız olduğunu fark ettik. Bunlardan biri santrafor görevinde olan arkadaşlar. İkincisi forvet arkası oynayan arkadaşlarda yeterli verim bulamadık. Şampiyonluk hikâyesi ne yazık ki bu yılda elimizden gitti. Unutmayalım ki bizim olduğumuz yerde iddia vardır. Bu sene takımı fazla bozmadan nokta takviyelerle şampiyonluğu yakalayacağız.

Haberin Devamı

- Takımda son durum nedir, gidenler-gelenler açısından?

Gümüşhane’nin evvel ki yıl gol kralı olan santraforunu renklerimize bağladık. Keçiören’de 10 numara pozisyonunda oynayan Umut Pusat’ı, Düzcespor’da oynayan Serhat Bastan’ı renklerimize bağladık. Mersin idman Yurdun’dan bizzat seyrettiğim Bekir Can’ı aldık. Sağ bek Erman Batman Petrol’den, Van’a geçen yıl kiralık olarak verdiğimiz Tayfun ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yine Urfa’da BAL Ligi’nden Vedat 21 yaşında renklerimize bağladık. Deniz Ataç’la anlaştık. Gidenler arasında Yasin, Hatay’a gitti. Samet Ali Göztepe’ye. Kiralıklarda Cihan Can aramızdan ayrıldı, Yıldıray Koçal, Ozan Papaker, Aytaç Deniz, Kaleci Bayram’la yollarımızı ayırdık. Kalan oyuncularımızdan kaleci Amir ona güveniyoruz. Mustafa Şen devam, ona çok güveniyoruz. Veli, Mert Kula, Furkan bizimle. Bir tane stoper almayı düşünüyoruz. Alberk kaldı. Fenerbahçe U21 takımından Yusuf Türk lisansıyla gelecek. İsveç’ten genç bir kanat oyuncusu izledik oda aramıza katılacak. Gelecek yıllarda Menemen Belediyespor’u genç kadromuzla üst liglerde göreceğiz.

- Samet Ali’nin transferi son günlerde çok ön planda gelişmeler ne şekilde gerçekleşti?

Samed Ali’yi isteyen birçok kulüp vardı. Erzurum’da çok istiyordu. Hatta şuan Göztepe’nin verdiği paranın en az yüzde 20 daha fazlasını vermelerine karşın, hem çocuğun İzmir’de kalması hem de İzmir kulübü olması sebebiyle Göztepe’yi tercih etmesi şeklinde transferi gerçekleştirdik. Biz İzmirliyiz, Göztepe’ye katkısı olmasını istedik. Başarılı olacağına inanıyorum. Yolu açık olsun. İzmir kulüplerinin birbirlerine destek olması gerekiyor. İnşallah bizim yaptığımız bu davranış örnek olur.

Haberin Devamı

- Kaybedilen bazı maçlardan sonra takım üzerinde aldığınız tedbirler nelerdir? Suat hoca hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dört yıldan bu yana Play Off oynadık ve bir üst ligi kaçırdık. Burada ne hocanın ne yönetimin yapacağı bir şey kalmıyor. Şampiyonluk gittiyse herkeste suç var oyuncuda, bizde, yönetimde herkeste. Bizim oynadığımız lig kolay değil ilçe takımı olarak oynuyoruz. Suat Hoca’dan memnunum. Bizim Suat hocayla oturttuğumuz bir takımımız var, oyuncu grubu teknik heyet, yöneticiler de alıştı. Takıma ve oyunculara müdahale şansımız doğuyor. Birbirimize alıştığımız için sıkıntı da yaşamıyoruz.

Haberin Devamı

Gümbür gümbür geliyoruz

- Menemen Belediyespor Altyapısından gelen veya yetişen genç oyuncular var mı?

Altyapımızda gelen birden fazla kaliteli çocuklarımız var. Geleceğin stoperi olacak Furkan, Alberk, orta saha oynayan Atakan. Golcü olarak A takımla Murat çalışıyor. Bekircan inşallah kuvvetlenecek o da oynayacak ileriki zamanlarda. Mesela bir tane Umut diye 16 yaşında evladımız var. Bir yıl sonra bu çocuk formayı alacak adeta Metin Tekin olacak. Tesislerimiz bitiyor. 1 Eylül’de açılışımız olacak. 3 tane saha, halı sahalar, 50-60 kişilik sporcunun kalabileceği tesis kuruluyor. Her yıl hedefimiz öz altyapımızdan gelecek oyuncuyu 24 kişilik kadromuza katmak. İkinci yıl 18, üçüncü yıl da ilk 11’e almak olacak. Bunlardan Umut gibi Alberk gibi yıldızı parlayacak erken gidecek. Köylerimiz var. Köylerimizde halı sahalarımız var. Bu çocukları değerlendireceğiz. Yetiştirip elit liglerde oynatılacak. Altyapılar olmazsa kulüpler yok olup gidiyor, maliyet olarak bitiyor ama bu şekilde alt yapıyla devam edersek ileriki zamanlarda ise kimseye ihtiyacımız olmadan devam edebileceğiz.

Haberin Devamı

- Şirketleşmeyi düşünüyor musunuz?

Şirketleşme olacak, daha güçlü bir gelecek için bu şart. Şirketi bugün yarın kuracağız. Bütün branşlara o şirket hakim olacak. Şimdi bu şekilde yapmazsam bu yıl belediye başkanıyız yarın öbür gün gitsek kim ne yapar belli olmaz. Olur da gelen başkan pozitif olarak bir katkıda bulunuyorsa başımın üstünde yeri var. Şirketleşmiş kuluplerden de tıkandığımız konularda yardım almayı düşünüyoruz.

- Yaz döneminde gençlerle ilgili Menemenspor ve Menemen Belediyesi olarak spor faaliyetleriniz bulunuyor mu?

Menemenspor ve Menemen Belediyesi tek bir organ. Futbol haricinde de çalışmalarımız oluyor. 250 kişiye yakın yüzme kurslarımız, voleybol, basketbol, judo, tekvando spor okullarımızda 2700-2800 sporcu bulunmakta. Bu demektir ki 2800 kişinin 2800 iyi insan iyi birey olarak yetiştiriyor. Hepsi profesyonel sporcu olarak çıkmasa da iyi insan sosyal bir vatandaş olarak spor ile geleceğe hazırlıyoruz.

- Son olarak taraftarlara bir mesajınız var mı?

Menemenliler takımlarına sonuna kadar sahip çıkıyor. Haklarını yiyemem. Geçtiğimiz sezon stadımız bakımdayken ligin ilk yarısını Bergama Stadı’nda oynamak zorunda kaldık. Vefakar taraftarlarımız bizleri orada da yalnız bırakmadılar. Kendimizi evimizde gibi hissettik. Biz taraftarlarımızı 12. itici güç olarak görüyoruz. En az bizler kadar onlarda hakettiğimiz üst ligleri hak ediyorlar. Bu yıl onların bu isteklerine karşılık vereceğiz. Bu takımı sonuna kadar desteklemeye devam etsinler. Biz birlikte güçlüyüz...