Ege Gümrük müdürüne ‘kadın’ rüşveti iddiası

Gümrük müdürüne ‘kadın’ rüşveti iddiası

19.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’den Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya giden ihbar mektubu üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınan İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B.’ye, göz yumduğu işlemler karşılığında, beş yıldızlı otellerde ve masaj salonlarında kadınlarla aşk geceleri düzenlendiği, bunun teknik takip sırasında ortaya çıktığı öne sürüldü.

Gümrük müdürüne ‘kadın’ rüşveti iddiası

N.B.’nin, gümrük müşavirliği firmaları adına polise görevliler gönderdiği, onlar için el altından mahkemelere savunmalar hazırladığı, istediğini yapmayan personelinin de tayinini çıkardığı ileri sürüldü. Z.E.’nin, rüşvet olarak cep telefonu aldığı anların ise gizli çekimle kaydedildiği ortaya çıktı.
Soruşturmada, Gümrük Başmüdürü N.B., müdür yardımcısı olan H.Y., Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde şube müdürü M.Ö., memuru Z.E., gümrük müşavirliği firması sahibi AK Parti İzmir İl Yöneticisi N.S.B., diğer bir gümrük müşavirliği firması sahibi İ.Ç., firma çalışanları T.D., F.Ö., Y.Ç., E.G., Ç.U., H.B. gözaltına alındı.

Kadın gönderilmiş
İ.Ç.’nin, teknik takibe takılan konuşmalarında, sık sık İzmir Çankaya’daki masaj salonunda ve Ankara’daki 5 yıldızlı lüks otellerde N.B. için aşk geceleri düzenlediğinin ortaya çıktığı öne sürüldü. Telefon kayıtlarında, N.B.’nin bir oteldeki 1202 numaralı odaya, kadının gelmediğini söylediği İ.Ç. ile konuşmalarının ardından, İ.Ç.’nin başkasıyla yaptığı görüşmelerinin yer aldığı belirtil- di.n TAYLAN YILDIRIM

Yazarlar