Ege GÜMRÜK OPERASYONU AK PARTİ’Yİ DE VURDU

GÜMRÜK OPERASYONU AK PARTİ’Yİ DE VURDU

18.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Hayati Yazıcı’ya giden ihbar mektubu ile soruşturma başlatan polisin takibi iki yıl sürdü. Şebekenin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne kadar uzanan kolları ortaya çıkarıldı

GÜMRÜK OPERASYONU AK PARTİ’Yİ DE VURDU

İzmir’den Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya giden ihbar mektubu üzerine başlatılan soruşturmada, Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine kadar uzanan rüşvet şebekesi çökertildi. Operasyonda, aralarında İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B., AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi N.S.B., iki müdür yardımcısı, memurlar, gümrük müşaviri ile çalışanlarının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
İzmir’de Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nde usulsüzlükler yapıldığıyla ilgili ihbar mektubunun Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya ulaşmasının ardından soruşturma başlatıldı ve takip 2 yıl sürdü. Gözaltına alınan zanlıların polis takibi sırasında kullandıkları yöntemlerle karıştıkları suçların da ortaya çıkarıldığı belirtildi. Gümrük müşavirliği firmalarının sahipleri ile çalışanlarının, İzmir gümrüğüne gelen malların usulsüz yollardan ya da sahte evrak düzenlenerek girişlerinin yapılmasını sağladığı öne sürüldü.